نمادها در هر صنعت و حرفه ای از جایگاه ویژه ای برخوردار اند مثلا نماد صنعت یک چرخ دندانه دار است و نماد پالایشگاه یک مشعل فروزان و…. هنگامی که نماد ها را از نظر روانشناسی و ناخوآگاه جمعی بررسی می کنیم بیش از همه چیز به نماد های طبیعی بر می خوریم زیرا که نمادهای طبیعی از ناخودآگاه روان سرچشمه می گیرند و همانطور که روانشناسان اعتقاد دارند تقریبا همه ی امیال ما به خواست ناخودآگاه ماست . ردیابی نماد ها می تواند ما را به ریشه های کهن الگوهای آن اجتماع برساند. کهن الگو ها نیز به صورت مستقیم تحت تاثیر ناخودآگاه جمعی آن قوم بوده است.
این مطلب در دسته بندی استایلینگ و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
با افزایش شناخت علمی ، دنیا بیشتر غیر انسانی و مجزا از کائنات می شود چرا که دیگر با طبیعت سرو کاری ندارد و پدیده های طبیعی هم به تدریج معنای نمادین خود را از دست می دهند.دیگر نه تندر آوای خشم خداست و نه دخانه پناهگاه ارواح و نه درخت سرچشمه زندگی و دیگر سنگ ها ، گیاهان و حیوانات با انسان سخن نمی گویند و تماس عمیق انسان با طبیعت قطع می شود. ما ناگزیریم زبان طبیعت را که برای انسان بیگانه است را با واژه ها و کلام بیان کنیم تا از بند دوران قدیم و رمز و رازهای آن برهانیم.
یونگ نابغه روانشناسی معتقد است ناخودآگاه ما ویژگی های انسان اولیه را حفظ کرده است و این ناخودآگاه در به زبان نماد با ما سخن می گوید زیرا ناخودگاه زبان خود آگاه را ندارد و ناچارا به زبان نماد در رویا و یا هنر مفهومی یا انتزاعی ظاهر می شود تا با خودآگاه ارتباط برقرار کند .ناخود آگاه می خواهد که آنچه را که ذهن ( خودآگاه ) در جریان تکامل از دست داده مانند پندارهای واهی ، خیالپردازی ها، شکل های کهنهی اندیشه، غریزه های بنیادی و … را دوبازه زنده کند. به قول مولانا:
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش