انتخاب روشی مطمئن برای ارائه محصول
عکاسی مد در قرن اخیر به ابزاری برجسته برای ارائه محصول و ارتباط با مشتری بدل شده است و شامل عکاسی از لباسها، اکسسوریها، محصولات زیبایی و عطرها است. به همین دلیل استفاده و یا شاید بهتر باشه بگوییم درست استفاده کردن از آن بسیار با اهمیت است. در این مقاله، با مروز انواععکاسی از محصول، به راه و روشهای مطمئنی برای عکاسی درست از محصولاتمان مییابیم.
برای تهیه عکس خوب از محصولاتمان، اولین قدم شناسایی درست محصول و هدف از عکاسی است. در این صورت است که به راحتی متوجه میشویم که پروژه عکاسی را باید از کجا و چطور شروع کرد.
4 نوع عکاسی کلی از محصولات وجود دارد که ما میتوانیم متناسب با هدف نهایی برای عکاسی محصولاتمان استفاده کنیم:
این مطلب در دسته بندی عکاسی مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
1- Catalog Photography
اگه بخواهیم محصولاتمان را به مشتری ارایه کنیم باید به دنبال عکاسی کاتالوگ باشیم. در این نوع عکاسی به دلیل استفاده از بکهای معمولا ساده، زاویه نور گیرا، ارایه لباس در زاویههای متفاوت بهترین و واضحترین عکس از جنس، رنگ، شکل محصول رو به مخاطب ارایه میدهد. ایده این عکاسی این جذاب و متمایز ساختن اقلام مد روز به طوری که مردم بتوانند قبل از خرید متوجه ظاهر یا تناسب محصول شوند، است.
خلاقیت در این سبک کم هست پس اگه خروجی عکسها شبیه باقی برندها شد، خیلی نگران نباشید چون در این سبک و در این مرحله ما اصلا به دنبال تمایز و خلاقیت نیستیم. ولی به این معنی نیست که بیخیال شویم و خلاقیت را نادیده بگیریم.
در این سبک باید از لنزهای زاویه باز پرهیز شود، مثلا میتوانیم از لنزهای 50 میلیمتر یا 70 میلیمتر استفاده کنیم. لنز تله فوتو هم مناسب است، اما برای گرفتن یک عکس در اندازه کامل، به یک استودیوی بزرگ نیاز داریم که عملا غیرممکن است.
2- Street Fashion Photography
عکاسی استریت استایل از دل خیابانهای مهم شهر که آدمهای جوان و خوشپوش دارد خارج میشود. این نوع عکسها نمونههای خوبی برای فهمیدن پاسخ مثبت افراد به مد و ترندهای موجود هست. البته با توجه به تغییرات منطقهای، افراد با اینکه از ترند و مدها پیروی میکنند ولی قطعا خرده فرهنگهای خودشان هم در استایل و به طبع عکسها مشخص و تاثیرگذار است. در حال حاضر مردم در سطح شهرها برای جلب نظر عکاسها لباس میپوشند. نکته مهم در عکاسی محصول استریت استایل اهمیت نقش عکاس است زیرا اوست که تصمیم میگیرد که میخواهد عکس نهایی، طبیعی به نظر برسد یا مدل ژست بگیرد و یک عکس صحنهای شود. و این تصمیم باید قبل از عکاسی باید گرفته شود.
این عکسها در فضاهای مجازی و اجتماعی و همچنین در برخی مجلات مد که حاوی اطلاعاتی در مورد ترندها هستند منتشر میشوند.
3- High Fashion
برندهای مطرح دنیا معمولا کالاهای خودشون رو به صورت عکاسی “های فشن” و با استفاده از مدلها، سوپر مدلها و سلبریتیها ارایه میدهند. این عکاسیها برخلاف عکاسی کاتالوگی، از آرایش مو و صورت و انتخاب مدل گرفته تا رنگهای موجود در فضای عکاسی همگی به طور اغراقآمیز و برجستهای وجود دارند. ولی با این وجود محصول مورد نظر در مرکز توجه است. عکاسی های فشن نیازمند خلاقیت است و عکاسها هم میتوانند واقعیت رو پشت سر بگذارند و با خیالپردازی به سمت بومی کردن و ماهیت دادن به عکسها پیش بروند. به طور کلی این نوع عکاسی در راستای برندینگ محصول است. به طوری که در اکثر مواقع با دیدن عکسها میتوانیم حدس بزنیم این عکس برای کدام برند است. این نوع عکاسی نیازمند دوربین فول فریم میباشد.
4- Editorial fashion photography
عکاسی ادیتوریال میشود گفت کاملا برخلاف عکاسی کاتالوگ است. یعنی اصلا به دنبال ارائه محصول به مشتری ضمن بیان ویژگیها و خصوصیاتش نیست. بلکه به دنبال انتقال حس و حال، داستانهایی که معمولا موضوعاتی مربوط به زندگی واقعی و رویدادهای فعلی دارن، هستند. به همین دلیل هم این سبک عکاسی میتواند با مخاطبها ارتباط برقرار کند. این عکسها معمولا چندتایی رو شامل میشوند و مناسب استفاده برای مجلات و روزنامههای مد هستند.
جمعبندی
پس اگر:
قصد معرفی محصول به مشتری را دارید: عکاسی کالکشن.
قصد معرفی محصولی ترندی به مشتری را دارید: عکاسی استریت استایل.
برند دارید و قصد ارائه عکاسی با حفظ هویت برند و در سطح متناسب با آن هستید: عکاسی های فشن.
قصد داستانسرایی از برند، برقراری ارتباط با مشتریت و چاپ عکسهای محصول یا برند ر ا دارید: عکاسی ادیتوریال.
کلام آخر
نکتهای که نه تنها در عکاسی بلکه در هیچ یک از مراحل فروش و ارائه به مخاطب نباید هرگز فراموش شود، برندینگ و حفظ هویت محصول هست. با انتخاب هر یک از شاخههای عکاسی برای محصولاتمان، تمام مراحل عکاسی از بک، نور و رنگ، انتخاب مدل، آریش مو و صورت، حس و حال مدل در نوع عکس بسیار مهم هست و باید در یک خط و در جهت حفظ هویت محصول با همدیگه باشند زیرا عکسهای محصولات اولین راه برقراری ارتباط و نمایش کالکشنهای با مشتریان هست. به طور مثال به راحتی میشه تفاوت عکسهای برند گوچی با عکسهای برند فندی رو بعد از چند ثانیه دیدن متوجه شد.
نظرتون چیه حالا؟ فکر میکنید عکاسی درست از محصولتون چقدر میتونه در پیدا کردن مشتری درست و یا ارائه درست محصول به مشتری تاثیرگذار باشه؟
شما از کدوم روش عکاسی بالا بیشتر خوشتون اومد یا فکر میکنید برای برندتون مناسبتره؟