این مطلب در دسته بندی عکاسی مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
هر فرد به عنوان عکاس، مسئول داستانی است که میخواهد با عکسی که میگیرد، تعریف کند که برای این کار میتواند از نکته های عکاسی متفاوتی مثل مدلها، انتخاب نور، استایل، انتخاب مکان و… استفاده کند. عکاس گاهی اوقات فکر میکند که باید تمام موارد گفته شده را در کار خود به کار ببرد؛ اما واقعا ضرورتی برای استفاده از تمام نکته های عکاسی وجود ندارد. به عبارت دیگر لازم نیست هر عکس دارای ستهای بزرگ، استایلهای زیبا و مدلهای برتر باشد تا جالب و خلاقانه به نظر بیاد. گاهی اوقات سادگی، یا به کارگیری درست موارد متفاوت عکاسی با یکدیگر نیز مسئله مهم و نافذی است. حالات و احساسات مدل و حتی عواملی مثل نحوه نورپرداز نیز میتواند به انتقال ایده نهایی کمک میکند.
در مجموع، در نظر گرفتن ۸ نکته مهم در عکاسی و مرتبط ساختن این موارد با یکدیگر بسیار به شما برای گرفتن یک عکس خوب کمک میکند.
8 نکته عکاسی
نکته 1 عکاسی: تیم خلاق
تیم خود را بر اساس مهارت آنها انتخاب کنید. با افرادی کار کنید به اندازه شما برای ایجاد یک تصویر نهایی مشتاق هستند. این تیم میتواند شامل: استایلیستها، میکاپ آرتیستها، هیر استایلیست و مدل باشد. در نهایت تیم شما همگی باید بتوانند در ایجاد یک داستان و ارایه ایدهها به صورت مشخص و تمیز فعالیت کند.
نکته 2 عکاسی: نور پردازی
بهبود حس و حال یک عکس با انتقال نور به بخشی و یا گرفتن آن از بخشی دیگر میتواند عامل به سزا و تاثیرگذاری باشد. تغییر نور، انتخاب دیفیوزر یا لوازم جانبی، تغییر زاویه و فاصله با سوژه، عواملی هستند که میتوانند حال و هوای عکس را به شدت تغییر دهند. به طور مثال نوری ملایم و پراکنده در یک طرف ایجاد کنید و یک طرف را به تاریکی ببرید. یا اگر در حال ایجاد یک تصویر قدرتمند هستید، به این فکر کنید که نور را بالای سوژه خود و رو به پایین قرار دهید، به طوری که سایه هایی در زیر چانه و اطراف دو طرف فک وجود داشته باشد. در مجموع سعی کنید همیشه نور را به موضوع خود مرتبط کنید.
نکته 3 عکاسی: مودبرد
تابلوهای مود برد و به انتقال ایده به مدل، تیم و مشتری احتمالی شما کمک میکنند و بهتر آنها را با ایدههای شما و نتیجهای که از کارتان انتظار دارید آشنا میکند. مود برد شما میتواند شامل ایده اولیه، رنگها، مکانها، ارجاعات میکاپ و استایل باشد. مود بردها میتواند الهام بخش خوبی برای ژست گرفتن هنگام کار با یک مدل جدید و بیتجربه نیز باشد.
نکته 4 عکاسی: استوری بورد
استوری برد روایتگر داستانی از نحوه اجرای کار شما است که در برنامه ریزی داستان یا هنگام عکسبرداری به شما کمک کند. اگر در مورد نحوه بیان داستان مطمئن نیستید، از تصاویر بصری به عنوان یادآوری میتوانید استفاده کنید. استوری برد نیز مانند مود برد به شما مکانی برای کار می دهد، اما همچنین میتواند به شما کمک کند تا برنامهریزی کنید که کدام لباس در چه سناریویی باید استفاده شود و اگر نیاز به تغییر مو یا آرایش باشد همواره به شما یادآوری میکند. این همچنین برای برنامه ریزی نحوه عملکرد تصاویر شما در یک طرح و اگر نیاز به تغییر ژست برای جذابتر کردن داستان دارید مفید است.
نکته 5عکاسی: مکان (لوکیشن)
مکان عکاسی خود را بسیار با دقت انتخاب کنید، هر مکان میتواند داستانی را در خود بازگو کند. اگر در حال عکاسی از یک موضوع خاص هستید، ممکن است بخواهید مکانی سازگار با موضوع خود را جستجو کنید. برای مثال، لوکیشن عکاسی از یک لباس مجلسی با لوکیشن عکاسی از داستانی در دهه ۶۰ خیلی متفاوت خواهند بود
به این فکر کنید که برای عکاسی آیا ضروری است که یک فضاسازی انجام دهید که بتواند ایده شما را تقویت کند؟ یا عکاسی در فضای استودیو میتواند داستان شما را بهتر نشان دهد؟
به طور مثال تمام نمونه عکسهای زیر در فضای استدیو عکاسی شدهاند، اما هر کدام از آنها بنابر مفهوم و داستانی که میهواهد روایت کند، حال و هوای خود را گرفته است.
نکته 6 عکاسی: انتخاب مدل
مدلهای خود را متناسب با پروژه خود انتخاب کنید. همواره باید به این فکر کنید که آیا سایز و شیپ بدن مدل با داستان انتقالی من سازگار است؟ چگونه مدل با لباس و حال و هوای عکس ارتباط برقرار میکند؟ آیا مدل انتخابی، در ذهن مشتری یا با ایدهای که میخواهید بفروشید ارتباط پیدا میکند؟ عکاسها، مدل خود را نه فقط براساس ظاهرشان بلکه براساس اینکه چقدر میتوانند با نشان دادن احساسات در آن شخصیت فرو برود، انتخاب کنید.
نکته 7عکاسی: یک شخصیت بسازید
لازم نیست برای هر داستانی که فیلمبرداری میکنید این کار را انجام دهید، اما گاهی اوقات یک پروژه ادیتوریال یا تجاری به نقش بازیگر یا بازیگران بیشتری نیاز دارد تا موضوع را تقویت کند. مخاطب همواره با شخصیتی که در داستان وجود دارد ارتباط برقرار میکند. به این فکر کنید که چگونه یک بازیگر یا بازیگران را برای یک نقش انتخاب کنید.
نکته 8 عکاسی: ژست گرفتن و زبان بدن
مسلم است که عکاس نمیتواند ژست گرفتن خوب و بد را در حین عکاسی به مدل خود آموزش دهد و این موضوع به تواناییهای خود مدل باز میگردد. در زمان انتخاب مدل باید همیشه به این موضوع فکر کرد آیا مدل میتواند متناسب با داستان عکس ژست بگیرد؟ مثلا ژستی مانند یعنی دست روی کمر و از پایین به دوربین نگاه کردن، قدرت و قوی بودن را نشان میدهد. در حالی که ژستی مانند نکاه داشتن دستها به حالت ظریف در کنار بدن یا صورت زنانگی را منتقل میکند. همه چیز بستگی به این دارد که شما در حال تلاش برای رسیدن به چه چیزی هستید. باز هم، اگر مطمئن نیستید، داشتن ارجاعات در تابلوهای خلق و خو و تصاویر با شما در روز و اشتراک گذاری با مدل به شما کمک میکند.
جمعبندی:
در این مقاله نکتههای عکاسی را با همدیگر مرور کردیم، اما در نهایت چیزی که مهم است نتیجه نهایی عکس است. عکسها لزوما تمام نکتههای گفته شده را در بر ندارند. اما با اطمینان میشود گفت که عکس خوب دارای داستان مشخصی است که در ذهن مخاطب اثرگذار است و میتواند مخاطب را به خرید هایی تشویق کند. اگر به دنبال این هستید که ارتباط عکس خوب و فروش را بهتر متوجهه شوید، به شدت پیشنهاد میکنم مقالهی دیگری از من رو با عنوان «عکاسی مد و عوامل تاثیرگذار و تاثیرپذیر آن» مطالعه کنید.
نظرتون چیه حالا؟ به نظرتون کدوم یکی از این عوامل روی خروجی نهایی عکس بیشترین تاثیر رو میزاره؟
شما کدوم یکی از از نکتههای عکاسی گفته شده رو در عکاسی بیشتر در نظر میگیرید؟ (فکر میکنم انتخاب لوکیشن مناسب اولین نکتهای باشه که همه بهش توجه میکنن، و نکتههای دیگهای مثل انتخاب مدل، استایل و لوکیشن نیاز به دقت بیشتری داشته باشه، نه؟)