برخی بر این باورند محدودیت در پوشش، محدودیت در اجتماع را در پی دارد و با انتخاب لباسهایی که بدن را نمایان تر میکنند، سعی بر رهایی از این محدودیت دارند. برخی دیگر معتقدند با انتخاب این نوع پوشش ابراز خود به عنوان فردی جدا از جسم و تن مشکل است و سعی بر پوشیده تر بودن میکنند تا توجه را از بدن خود دور کنند. آنچه مهم است این موضوع است که هر خانم اختیار دارد که انتخاب شخصی خود را دنبال کند، اما در دنیایی که زنانگی با پوشیدن لباسهایی که انحنای بدن را مشخص میکنند، تعریف میشود گروه دوم راه به نسبت سختتری پیشرو دارند که بتوانند خود را به عنوان یک خانم در جامعه ابراز کنند.
این مطلب در دسته بندی طراحی لباس و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
مادست فشن جنبشی است که برای کمک به این گروه از خانم ها آمده. جنبشی که شاید بتوان شروع آن را اواسط دههی 2000 و در واکنش به کمبود لباسهای پوشیده دانست.
اگر به قبل تر برگردیم خواهید دید که در طول تاریخ همواره کسانی بودهاند که به نوعی اصول متواضع پوشیدن را رعایت میکردند. از دامنهای بلند انگلستان در قرون وسطی و عبا و کفتان در امپراتوری عثمانی.
مادست فشن و تعالیم دینی
برای بسیاری از افراد مذهبی( یهودی، مسیحی، مسلمان و…) متواضع لباس پوشیدن چیزی فراتر از مد و فشن است و یکی از آیینهای آنان به شمار میرود که توجه را از جسم و بدن به بُعد معنوی انسانها حرکت میدهد.
برخی از منتقدان، مفهوم لباس متواضعانه را ظالمانه تلقی میکنند و آن را نوعی نظارت بر بدن زن و آنچه میپوشد، میدانند. موضوعی تاریخی که تاکنون هم ادامه دارد.
اما همانطور که گفته شد خانمها اختیار دارند و جدا از آیینهای مذهبی، مادست فشن میتواند انتخاب آنها باشد. حق انتخاب باعث میشود که متواضع لباس پوشیدن از نماد ظلم و ستم به نماد آزادی بیان و عقیده تبدیل شود.
بنابراین حتی اگر نقطه شروع را در تعالیم دینی ببینیم و بازیگران کلیدی این جنبش مسلمانان باشند، باید بدانیم مادست فشن آیینی دینی و مذهبی نیست. مادست فشن عمل پوشاندن عمدی بدن است که دلیل آن برای هر شخص میتواند متفاوت باشد.
در سال 2017 حلیمه عدن اولین مدل با لباسهای پوشیده بود که با یک آژانس بزرگ قرارداد امضا کرد و در کنار دیگر مدلها در این مسیر دیده شد.
امروزه مد متواضعانه به چیزی شیک و مجلل تبدیل شده و به همان اندازه که مد را آشکار میکند، قدرتمند است.