در قسمت اول از این مجموعه درمورد زندگی شخصی کوکو شنل گفته شد. زندگی پر فراز و نشیبی که شنل از همان کودکی با آن دست و پنجه نرم کرد. مسیر زندگی شخصی کوکو شنل الهام بخش او شد تا با سختی های مسیر حرفه ای اش با شجاعت مثل یک شیر ( که نماد ماه تولدش هم بود) روبه رو شود.
این مطلب در دسته بندی فشن مدیا و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
خیابان سی و یکم کمبون
گابریل کوکو شنل همیشه آرزو داشت که به پاریس برود اما حتی پول بلیط به پاریس را هم نداشت. شنل همیشه عادت داشت که لباسها را به سبک خود تغییر دهد و این عقیده را داشت که زنان هم می توانند مانند مردان لباسهای راحت تر اما اغواگرانه بپوشند. دوستان کوکوشنل شیفته ی لباس پوشیدنش بودند و از آنجایی که شنل مهارت خاصی در تغییر لباسها داشت، کلاه دوستانش را تزئین می کرد. استقبال دوستانش باعث شد تا مسیر لباس درست کردن را ادامه دهد.
در سال 1910 آرتور بوی که معشوقه ی کوکو بود در پاریس برایش یک آپارتمان با مغازه اجاره کرد و سرمایه ی اولیه ی راه اندازی کلاه فروشی را به او داد. خیابان سی و یکم کمبون، جایی که بعد از انقلاب فرانسه محل بوتیک های پارچه و لباس فروشی شده بود، اولین فروشگاه کوکوشنل افتتاح شد!
تمام مشتری های شنل، زنان معروف و ثروتمندی بودند که حاضر بودند همه ی ثروتشان را برای کلاههایی که کوکو درست می کرد، بدهند. فروش این کلاه ها به قدری با موفقیت رو به رو شد که گابریل یک فروشگاه دیگر هم افتتاح و از سال 1912 شروع به تولید لباسهای ورزشی کرد.
شنل لباسهای ورزشی را با پارچه ی لباس زیر مردانه تولید کرد که این کار او باعث نوآوری و انقلاب در تولید لباس شد و به مشهور شدن او و فروشگاهایش کمک شایانی کرد.
کوتوغ یا کوتور، مسئله این است!
گابریل، در سال 1915 اولین خانه ی کوتور خود را با حدود سیصد کارگر در بیاریتز فرانسه افتتاح کرد و در 1918 همان خانه ی خیابان 31 ام کمبون را می خرد و به دومین خانه ی کوتور خودش تبدیل میکند. در 1919 وقتی آرتور بوی میمیرد، شنل می گوید:
“یا من هم میمیرم و یا کاری را که باهم شروع کردیم به سرانجام میرسانم.”
عطر نامبر فایو ( Number 5 )
بعد از مرگ بوی، میسیا (دوست صمیمی مادمازل شنل)، شنل را با خودش به اسپانیا می برد و در آنجا با پیکاسو آشنا می شود. شنل یک سال استراحت کرد و در این یک سال به فکر تولید چیزهای بیشتری از جمله عطر افتاد.شنل از ارنست بوکس که عطرساز معروفی بود خواست تا ترکیباتش را به او نشان دهد تا از بین آنها یکی را انتخاب کند. بوکس ترکیباتش را پیش روی مادمازل گذاشت و وقتی شنل پنجمین عطر را بود کرد از رایحه ی آن خوشش آمد و او را انتخاب کرد. در نتیجه اسم شماره ی پنج را روی آن گذاشت.
برای اینکه درصد محبوبیت این عطر را بسنجند، کنار لباس ها به عنوان هدیه به مشتری ها یک عطر شماره ی پنج می دادند. مشتریان هم دفعه ی بعد برای خرید لباس و عطر به فروشگاه می رفتند.
گفته شده شنل ایده ی طرح شیشه ی عطر نامبر فایو را از بطری مشروب آرتور بوی گرفته است.
در سال 1924 شنل اولین شرکت خود را برای تولید پرفیوم و لوازم آرایشی راه اندازی کرد. اولین محصولات شامل عطرهای مخصوص خانه، پودرهای آرایشی و رژلب بودند. در 1927 اولین خط تولید محصولات مراقبت از پوست
که شامل 15 محصول بود را راه اندازی کرد و به این ترتیب برند خود را به یک برند لوکس و البته حرفه ای تبدیل کرد.
در سال 1952 در یکی از مصاحبه ها از مرلین مونرو پرسیده شد که برای خواب چه چیزی می پوشد ،او گفت :
« پنج قطره از عطر شماره پنج به خودم میزنم و می خوابم.»
همین موضوع باعث محبوبیت و درخواست بیشتری برای عطر نامبر فایو شد.
در ادامه…
در قسمت بعد درمورد اقدامات کوکوشنل که علاوه بر برندش، دنیای مد را متحول کرد خواهم گفت. شنل در راهی قدم گذاشت که فقط حرفه ها توان استقامت داشتند.