در مطلب قبل، به بررسی دو مورد از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ پرداختیم و با ساز و کار آنها آشنا شدیم. در این مطلب به دو مورد دیگر از این استراتژیها خواهیم پرداخت. همانطور که میدانید، امروزه زندگی ما با دنیای دیجیتال گره خورده است و نمیتوان اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای برندها و کسب و کارهای مختلف را انکار کرد. بنابراین دانستن این مطالب، برای بزرگ و قویتر کردن کسب و کارتان بسیار مفید و سازنده خواهد بود. پس با من تا انتها همراه باشید.
این مطلب در دسته بندی دیجیتال مارکتینگ مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)
یکی دیگر از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (Pay-per-click) است که ابزاری قدرتمند و مقرون به صرفه محسوب میشود.
PPC چیست؟
شما در روش PPC، یکسری کلمه کلیدی را پیشنهاد میدهید که میخواهید تبلیغات شما برای جستجوکنندگان این کلمات نمایش داده شود. زمانی که جستجوی یک کاربر، شامل کلمه کلیدی تعیین توسط شما باشد، تبلیغ شما فعال میشود. سپس این تبلیغات در بالای نتایج جستجو، کنار صفحات سایت و غیره ظاهر میشوند. اگر کاربر تصمیم گرفت روی تبلیغ شما کلیک کند، شما هزینه آن کلیک را پرداخت میکنید.
به عبارت دیگر، شما فقط برای نتایجی که از تبلیغات میگیرید، هزینه پرداخت میکنید.
برای مثال، اگر پوشاک آقایان میفروشید، میتوانید زمانی که کاربر کلمه «لباس مردانه» را جستجو میکند، در گوشه و کنار نتایج بهدست آمده از جستجو، تبلیغ کسب و کار خود را بکنید. این روش باعث میشود اشخاصی تبلیغات شما را ببیند که در جستجوی محصول یا خدمات شما بودند. بدین ترتیب روند بازگشت سرمایه، در PPC سریعتر است.
یک نکته خوب در مورد PPC این است که میتواند شامل تبلیغات در موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی، برنامههای کاربردی مثل اپلیکیشنهای موسیقی، بازیها و سایر پلتفرمهای پر استفاده نیز باشد. از آنجایی که گوگل بیش از 60000 جستجو در ثانیه و بیش از دو تریلیون جستجو در سال انجام میدهد، یک پلتفرم بسیار مناسب برای کمپینهای PPC محسوب میشود. از این رو بسیاری از شرکتها بودجه PPC خود را در Google Ads سرمایهگذاری میکنند که ROI یا بازگشت سرمایه قابل توجهی ارائه میدهد.
هدف PPC چیست؟
هدف PPC این است که به مشتریان بالقوه دست پیدا کند، به این معنی که آنها آماده خرید محصولات یا خدمات شما هستند. وقتی روی تبلیغ شما کلیک میکنند، به صفحه شما میرسند و اقدامی کمک دهنده به کسب و کار شما انجام میدهند، چه با خرید یک محصول، چه با ثبتنام در خبرنامه ایمیل و یا اقدامی دیگر.
چرا باید از PPC به عنوان یکی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم؟
روش PPC یکی از مقرون به صرفهترین روش های تبلیغات پولی است.
برای بسیاری از کسبوکارها که تازه شروع به بازاریابی دیجیتال کردهاند یا به دنبال تقویت سریع هستند، PPC یکی از استراتژیهای مفید دیجیتال مارکتینگ است.
طبق آمار، کسب و کارها به ازای هر 1 دلاری که در تبلیغات گوگل خرج میکنند، 8 دلار درآمد کسب میکنند.
اگر تصمیم دارید در پلتفرم دیگری تبلیغ کنید، میانگین بازگشت سرمایه، 2 دلار برای هر 1 دلار است.
کاربرانی که روی تبلیغات محصول یا خدمت موردنظر خود کلیک میکنند، 50 درصد بیشتر احتمال دارد آن را خریداری کنند. از آنجایی که تبلیغ PPC، با کلمات کلیدی مورد سرچ اشخاص کار میکند، عجیب نیست که بسیاری از کاربران، محصول یا خدمات تبلیغ شده را خریداری میکنند.
بازاریابی ایمیلی
ایمیل مارکتینگ یکی از مقرون به صرفهترین استراتژی های دیجیتال مارکتینگ است که به راحتی میتوانید آن را به کار بگیرید.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
بازاریابی ایمیلی بر حفظ مشتریان فعلی و همچنین به دست آوردن مشتریان جدید تمرکز دارد. این یک تکنیک عالی برای ایجاد آگاهی از برند، در صدر نگه داشتن برند شما و تشویق مشتریان به تکرار خرید است.
بخش اصلی بازاریابی ایمیلی توسعه و اصلاح کمپینهای شما و همچنین افزایش مخاطبان شما است. بازاریابی ایمیلی نیز مانند بازاریابی محتوا، بر ارائه اطلاعات ارزشمند به کاربران تمرکز دارد، در غیر این صورت، مردم خواهان دریافت ایمیل باقی نخواهند ماند.
ایده کلی این روش این است که اگرچه مشترکان ممکن است در حال حاضر به خدمات یا محصولات شما نیاز نداشته باشند، اما هروقت که زمان خرید فرا برسد، برند شما را به خاطر خواهند آورد. این آگاهی از برند، آنها را تشویق میکند تا زمانی که آماده خرید هستند، شرکت شما را انتخاب کنند.
یکی از مزایای این استراتژی این است که میتوانید مخاطبان خود را تقسیمبندی کنید و کمپینهای ایمیل خود را شخصیسازی کنید. به عنوان مثال، ممکن است برای کاربرانی که محصول خاصی را خریداری کردهاند یا از یک صفحه وب خاص بازدید کردهاند، کمپین ایجاد کنید.
هدف ایمیل مارکتینگ چیست؟
هدف اصلی بازاریابی ایمیلی بهعنوان یکی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ این است که در ذهن مشتریان بالقوه باقی بماند و اطلاعات مفیدی مانند اخبار مربوط به صنعت و محتوای شخصیسازیشده مانند کوپنهای محصول به مشتریان فعلی ارائه کند تا آنها را به تکرار تشویق کند.
چرا باید از بازاریابی ایمیلی به عنوان یکی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم؟
بازاریابی ایمیلی مزایای زیادی دارد. به همین دلیل است که بیش از ۸۰ درصد شرکتها از بازاریابی ایمیلی استفاده کرده و از عملیات تولیدی گرفته تا فروشگاههای خردهفروشی و کسبوکارهای فناوری خود را با آن معرفی میکنند.
بازگشت سرمایه در این روش، به صورت میانگین، 44 دلار برای هر 1 دلار سرمایهگذاری است.
این بازده چشمگیر، بر پتانسیل این استراتژی بازاریابی دیجیتال برای افزایش درآمد، آگاهی از برند یا نرخ حفظ مشتری تأکید میکند.
در این مطلب با دو استراتژی دیگر دیجیتال مارکتینگ آشنا شدیم. نظر شما در مورد این دو روش چیست؟ کدام را برای کسب و کارتان مناسبتر میدانید؟