انتخاب رنگ لباس
چه رنگ هایی را باید بپوشیم و چرا؟
آیا رنگی که می پوشید واقعاً می تواند روی روحیه شما تأثیر بگذارد؟ تحقیقات می گوید بله؛ انتخاب رنگ لباس می تواند کاملا بر خلق و خو، رفتار و سطح استرس شما تأثیر بگذارد.
این مطلب در دسته بندی طراحی لباس و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
به عقیده لتریس آیزمن، متخصص رنگ، چگونگی تأثیر رنگها بر ما رابطه مستقیمی با رفتار رنگها در طبیعت دارد.به عقیده او رنگ ها تصورات یکسانی را برای افراد مختلف ایجاد می کنند.
به عنوان مثال، رنگ آبی تقریباً همیشه با آسمان آبی مرتبط است، وقتی ما کودک هستیم این رنگ حس مثبتی را القا میکند (آسمانی صاف و آرام و با ثبات و هیچ طوفانی در راه نیست) به همین دلیل است که آبی ما را به یاد ثبات و آرامش می اندازد. رنگ ها حتی می توانند ضربان قلب، فشار خون و تنفس ما را تغییر دهند.
دو روش در مورد انتخاب رنگ ها داریم:
می توانیم رنگ را بر اساس حالت و مودی که در آن هستیم انتخاب کنیم.
یا می توانیم رنگ را بر اساس حالتی که می خواهیم در آن باشیم و پیام القایی خود انتخاب کنیم.
انتخاب رنگ لباس
در انتخاب یک لباس مناسب ، رنگ یکی از مهم ترین عوامل به شمار می رود.رنگ ها به آسانی قادرند اندام را چاق تر و کوتاه تر یا بلندتر و لاغرتر از آنچه هست نمایان سازند و حتی روی پوست و مو اثر بگذارند،معایب بدن را بپوشانند و اصلاح کنند و محاسن اندام را جلوه گر سازند و فرد را زیباتر و برازنده تر نشان دهند،مشروط بر اینکه درست انتخاب شده باشند. از این رو لازم است علاوه بر شناخت اصول و قوانین مربوط به رنگ ، تطبیق اصول و قوانین مزبور را با اندام های مختلف و با توجه به رنگ مو ، چهره و سایر خصوصیات رنگی فرد بشناسیم. رنگ لباس نشان دهنده خصوصیات و ذوق و سلیقه شخصی افراد می باشد.
رنگ ها و تاثیر آن بر اندام ها:
برای هر نوع اندامی لازم است یک رنگ به عنوان رنگ اصلی انتخاب شود . رنگ اصلی که آن را زمینه ای برای رنگ های دیگر قرار می دهیم باید به طریقی برگزیده شود که ترکیبش با بسیاری از رنگ های دیگر امکان پذیر باشد. رنگ های تیره یا خنثی بهترین نوع انتخاب رنگ اصلی هستند ،زیرا رنگ های روشن بیشتر از رنگ های تیره جلب توجه می کنند و دیگر اینکه رنگ های با شدت بیشتر و تند،سریع تر از رنگ های ملایم و با شدت کم تر موجب دل زدگی می شوند. پارچه هایی با رنگ های گرم روشن یا براق اندام را درشت تر جلوه می دهند و برعکس پارچه هایی با رنگ های سرد ، مات،کدر یا تیره فرد را کوچک تر می نمایانند. نوع اندام به طور کلی تاثیر بسیار زیادی در چگونگی انتخاب رنگ ها دارد . برای مثال ، اگر شخصی چهارشانه باشد ، برای تهیه کت و دامن تنها می تواند از یک رنگ یا از دو رنگ تقریبا شبیه هم استفاده کند یا شخص لاغر و خیلی بلند ، میتواند بلندی بیش از حد خود را با رنگ های متضاد برای کت و دامن به اصطلاح بشکند.
رنگ های روشن و براق و زنده بیشتر از رنگ های تیره عیوب اندامی را نمایان می کنند. افرادی که دارای اندامی کوتاه و چاق هستند باید دنبال لباس های تک رنگ بروند .لباس های یک رنگ در مایه خاکستری ، خطوط خارجی اندام را ظریف تر نشان می دهد . پارچه های انتخابی آنان باید مات و لطیف با نقوش کدر باشد و از انتخاب پارچه های خشن و براق برای این افراد باید خودداری کرد.
رنگ مشکی اندازه و سایز افراد را کوچکتر نشان می دهد . رنگ مشکی همچنین تمایل دارد خطوط خارجی بدن را بیرون بکشد و اندام را نمایان سازد. اگر خطوط خارجی بدن کاملا بی نقص نیست ، به جای مشکی بهتر است از خاکستری های تیره یا قهوه ای تیره استفاده شود . برجستگی های بدن را از نظرها دور می دارند و فرد را به اندازه مشکی لاغر نشان میدهند.
رنگ پوست و انتخاب رنگ لباس
ابتدا باید خصوصیات رنگی چهره را مشخص کنیم. برای معلوم کردن گرمی و سردی رنگ چشم ،مو و پوست خود باید دو رنگ آبی و قرمز را روبه روی آینه به نوبت جلوی چهره خود بگیریم و در صورتی که با رنگ قرمز بهتر جلوه کردیم طبع ما گرم است و برعکس اگر با رنگ آبی مطلوب تر بودیم طبعمان سرد است . هم چنین باید درنظر بگیریم که چه رنگی از خصوصیات مورد نظرمان را می خواهیم جلوه دهیم . برای این منظور سه روش اصلی وجود دارد که عبارت اند از : تکرار رنگ، تشابه رنگ و تضاد رنگ.
چشم های رنگی ، موهای زیبا و خوش رنگ و رنگ پوست شاداب موارد مطلوب شخص هستند . در عوض ، رنگ پوست زرد و موهای کم پشت یا گونه های رنگ پریده از مواردی هستند که با جلوه گری آنان شخص بیشتر نمایان می شود.
تکرار رنگ:خصوصیات رنگی فرد مانند رنگ مو ، چشم و رخسار را با همان رنگ مخصوص خودشان می توان تکرار کرد.با پوشیدن لباسی در همان رنگمایه با شدت کمتر یا با یه کاربردن مقدار کمی از همان رنگ ، ولی با شدت بیشتر میتوان خصوصیات رنگی فرد را نمایان تر کرد.
تشابه رنگ:در چرخه رنگ ،رنگ های مشابه نزدیک یکدیگر قرار گرفته اند. برای مثال ، رنگ های قرمز، قرمز قهوه ای ، لباسی با رنگ نارنجی یا زردنارنجی بپوشد از تکنیک مشابه سازی رنگ استفاده کرده است.
تضاد رنگ: از رنگ های متضاد خصوصیات رنگی شخص استفاده می شود. در این حالت می توان رنگ
مطلوب چهره ،مو یا چشم را با به کار بردن رنگ متضاد بیشتر نمایان کرد. برای مثال ، فردی با گونه های
صورتی رنگ با پوشیدن رنگ سبز بهتر جلوه می کند و برعکس فردی با زردی زیاد در چهره با پوشیدن آبی
بنفش ، زردی چهره اش نمایان می شود.
با توجه به این اصول می توان رنگ ها را بر حسب رنگ صورت و چشم ها و گونه ها به ترتیبی انتخاب کرد
که شخص زیباتر جلوه کند.
مراحل انتخاب رنگ
پیام رنگ را تعریف کنید:آرامش بخش است ؟ شهوانی است یا روحانی؟
آیا طعم و عطر شیرین را نشان می دهد یا پاکی را؟
رنگ برتر خود را که ناقل پیام است انتخاب کنید.
رنگ های مکمل را برای تقویت پیام انتقالی، انتخاب کنید.
گزینه های خود را برای اینکه در میان مخاطبان درست به هدف بزنید، تنظیم کنید.
رنگ های مشابه و رقیب را برای بررسی شباهت ها ، امتحان کنید.
در قسمت بعدی این مقاله به بررسی تعدادی از رنگ های پر کاربرد و پیام های آنها می پردازیم ،هم چنین درباره انتخاب هوشمندانه آنها در محل کار بیشتر بیاموزیم!
پایان بخش اول