آیا به عنوان صاحب یک برند ، با استراتژی برند سازی آشنا هستید؟ استراتژی برند ، تنها شامل لوگو ، پالت رنگی و حتی وبسایت شما نیست . در واقع استراتژی برند یک برنامه ی بلند مدت است که هدف نهایی آن بالا بردن ارزش برند شما است . تا جایی که مخاطبان ، برند شما را به سایر برند های رقیبتان ترجیح دهند.استراتژی برند برای رسیدن به این هدف از عناصر مختلفی استفاده میکند که بسیاری از آنها به اندازه ی لوگو قابل مشاهده و محسوس نیستند. یکی از این عناصر حیاتی برای برند شما ، دستیابی به مخاطبان هدف است. این مقاله به شما کمک میکند که مخاطبان هدفتان را خوب بشناسید ، به راحتی آنها را پیدا کنید و با برنامه ریزی ، نیازهایشان را پیشبینی کنید.
این مطلب در دسته بندی دستهبندی نشده و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
مخاطب هدف به چه معناست؟
مخاطبان هدف گروه هایی از مصرف کنندگان محصولات یا خدمات شما هستند که باید آنها را دقیق تر بشناسید تا بتوانید استراتژی بازاریابی خود را حول محور این افراد تنظیم کنید. هنگامی که مخاطبان خاصی را هدف قرار میدهید ، درواقع شما به دنبال افرادی هستید که به خوبی با برند شما و پیام آن ارتباط میگیرند. آنها پتانسیل قابل توجهی دارند که از محصولات و خدماتی که برند شما ارائه میدهد ، به خوبی استقبال کنند و برای تهیه ی آنها اقدام کنند.
مخاطبانی که هدف قرار میدهید، میتوانند به مصرف کننده ی برند شما تبدیل شوند یا نشوند. اما بدون شک شناخت آنها ، برای رسیدن به استراتژی مطلوب شما ، لازم است.
چگونه مخاطب هدفمان را پیدا کنیم ؟
شناخت بیشتر مخاطب با Google Analytics
Google Analytics یکی از بهترین ابزارها برای مشاهده ی رفتارهای مشتریان شما و شناخت بیشتر آنها است. در واقع Google Analytics ابزاری برای تحلیل و آنالیز سایت است که میتواند طیف گسترده ای از اطلاعات را درباره ی مخاطبان ، در اختیار مدیران وبسایت ، وبلاگ و شبکه های اجتماعی قرار دهد. این اطلاعات میتوانند شامل نحوه ی ورود کاربر، رفتار کاربر ، نرخ تبدیل ، زمان ماندن در صفحات و نوع دستگاه باشند. به عبارت دیگر Google Analytics میتواند تمام رخدادهای سایت و وبلاگ شما را رصد کند و اطلاعات آنالیزشده ای را در مسیر شناخت مخاطب هدف در اختیار شما قرار دهد. این اطلاعات میتوانند پاسخی به سوالات زیر باشند:
علاقه مندی های بازدیدکنندگان وبسایت من چه کسانی هستند؟
چه تعداد از بازدیدکنندگان سایت من ، تبدیل به مشتری میشوند؟
بازدیدکنندگانی که تبدیل به مشتری میشوند ، چه ویژگی هایی دارند؟
آیا جذابیت مطالب وبسایت من کافی است؟
کدام تکنیک های مارکتینگ ، تاثیر بیشتری بر ترافیک وبسایت من دارد؟
تعیین پرسونا برای مخاطب هدف
پرسونای مخاطب هدف ، تصویر فرضی از مخاطب هدف ایده آل ما است . درتعیین پرسونا برای مخاطب هدفمان میتوانیم ویژگی های دموگرافیک (جمعیت شناختی) و سایکوگرافیک (روان شناختی) را حدس بزنیم و سعی کنیم طبق این پرسونای تعیین شده ، رفتارهای مخاطبمان را پیش بینی کنیم.
ویژگی های جمعیت شناختی به شما کمک میکند که متوجه شوید مخاطبان هدفتان چه کسانی هستند . در حالی که ویژگی های روان شناختی بر شناخت ذهن و طرز فکر افراد متمرکز است.
شبکه های اجتماعی رقبا را تحلیل کنید
هدف از تحلیل رقبا این است که نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی کنیم. در نقاط قوت ، پا به پای استانداردهای لازم پیش برویم و در جایی که نقاط ضعفشان است ، بهتراز آنها عمل کنیم.
برای تحلیل هر یک از رقبا ابتدا باید سعی کنیم به طور کامل آنها را بشناسیم. برای شناخت رقبا ، ابتدا باید محصولات و خدمات آنها را از جنبه های مختلف مانند قیمت ، مخاطب هدف ، استراتژی تخفیف ، شیوه ی حمل و نقل و … بررسی کنید.
در قدم بعدی استراتژی های بازاریابی آنها را به دقت بررسی کنید.سعی کنید دلایلی را بیابید که باعث خرید یا عدم خرید از آن ها میشود و نرخ فروششان محصولات یا خدماتشان را تخمین بزنید. میتوانید برای کسب بسیاری از این اطلاعات ، به عنوان مشتری وارد وبسایت ، شبکه های اجتماعی یا شعبه های رقبایتان شوید. یا از ابزارهایی مانند گوگل ، SEMRushو SpyFu برای بررسی رقبایتان استفاده کنید.
بازاریابی محتوایی رقبا
بازاریابی محتوا به جذب مخاطبان هدف ، از طریق ارائه ی انواع محتواهای جذاب و رایگان گفته میشود. انواع محتواهایی که رقیبانتان به اشتراک میگذارند را به دقت بررسی کنید. این محتوا ها میتوانند شامل مقاله ، ویدیو ، پادکست ، تصویر ، کتاب الکترونیکی و … باشند. باید در همه ی این محتوا ها ، نحوه و پایگاه انتشارشان ، تیم تولید محتوا و … دقیق شوید تا بتوانید استراتژی بازاریابی محتوایی آنها را بیابید. پس از آن ، باید بررسی کنید که آیا بازاریابی محتوایی برای رقبایتان مفید بوده است؟ آیا مخاطبان شما به بازاریابی محتوایی پاسخ میدهند؟ آیا بازاریابی محتوایی باعث افزایش محبوبیت ، افزایش مخاطب و افزایش فروش آنها شده است؟
در نهایت شما به اطلاعات زیادی درباره ی بازاریابی محتوایی رقبایتان میرسید که به شما در تنظیم بهینه ترین شیوه ی بازاریابی برای برندتان کمک میکند.
مخاطبان بالقوه را به مخاطبان بالفعل تبدیل کنید
پس از تحلیل دادهها ، این سوال مهم را از خودتان بپرسید:
چگونه میتوانم مخاطبان هدفی را که با تحلیل داده ها شناسایی کرده ام ، با مشتریان فعلی مطابقت و ارتباط بدهم ، به صورتی که مشتریان فعلی حفظ شوند و مخاطبان هدف نیز به مشتریان اضافه شوند؟
برای مثال در دهه ی 90 میلادی ، بخشی از استراتژی Nintendo برای مارکتینگ Gameboy این بود که نه تنها کودکان 9 تا 14 ساله را که مخاطبان اصلی آنها بودند ، بلکه برادران بزرگ تر آنها را هدف قرار دهند که این کودکان آرزوی شبیه شدن به آنها را دارند. این کار باعث شد تنها با یک محصول مخاطبان هدف این برند گسترش عظیمی داشته باشد.
با مخاطبان تعامل داشته باشید
با مخاطبانتان ارتباط بگیرید. از آنها بپرسید چه میخواهند. از نظرسنجی های شبکه های اجتماعی برای گرفتن بازخورد به خدمات یا محصولاتتان استفاده کنید. این بازخوردها چه منفی و چه مثبت باشند، استفاده از آنها میتواند قدمی به سمت افزایش مخاطبانتان باشد.
در پایان
مخاطب هدف را شناختیم و دانستیم چگونه با کمک راه ها و ابزارهای مختلف آنها را پیدا کنیم و بهترین استراتژی را برای ارائه ی محصول و خدماتمان بیابیم. اما استراتژی برند ، شاخه های نامحسوس و غیر قابل مشاهده ی زیادی دارد که در بالا بردن ارزش برند شما تاثیر ویژه ای خواهند داشت که در این مقاله تنها به یکی از آنها پرداخته شد. در مقاله های بعد ، قدم به قدم شاخه های استراتژی برند رابررسی میکنیم تا به بهترین استراتژی برای برندمان دست پیداکنیم.
منابع: