لوگوی پشت صحنه دنیای مد - The fashion's Backstage - بلاگ تخصصی کسب و کار مد
ورود / عضویت
ClosePlease login

No account yet? Register

چگونه استراتژی برند طراحی کنیم؟

فهرست مطالب

در بازار رقابتی امروز، ایجاد یک برند قوی برای هر کسب و کاری بسیار مهم است. یک استراتژی برند که به خوبی تعریف شده باشد، می تواند به شما کمک کند تا از سایرین متمایز شوید و مشتریان وفادار داشته باشید. با این حال، توسعه یک استراتژی برند قوی به ویژه برای کسب و کارهای کوچک یا استارت آپ ها می تواند کاری دلهره آور باشد. اینجاست که برند ها به فکر ایجاد برند بوک (brand book) برای کسب‌و‌کارشان می‌افتند . کتاب برند (brand book) راهنمای جامعی است که شامل اهداف، چشم‌انداز‌ها، ارزش‌ها، شخصیت، هویت، عناصر دیداری و شنیداری و… می‌شود و از ثبات و انسجام همه ی این موارد در همه کانال‌ها به شما اطمینان می‌دهد. در این مقاله، تک به تک عناصر کلیدی برای طراحی یک استراتژی برند منسجم و قوی را بررسی خواهیم کرد. چه در حال راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید هستید و چه میخواهید برای تجدید حیات برای برند فعلی خود راهکاری بیابید، این مقاله ابزارها و بینش‌هایی را به شما معرفی می‌کند که برای موفقیت در بازار رقابتی امروزی، به آن‌ها نیاز دارید.

این مطلب در دسته بندی برندسازی مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.

عناصر استراتژی برند

پایه ریزی برند

هدف و ماموریت برند

در اولین مرحله باید به یک سؤال چرایی بسیار مهم پاسخ دهید. “چرا وارد این کسب و کار شده اید و چه چیزی در این کسب و کار برای گسترش برندتان به شما امید می‌دهد؟” داشتن هدف واضح از کاری که انجام می‌دهید، به شما و تیمتان در برقراری ارتباط قوی با مخاطبان و رشد سریع‌تر برندتان، کمک بزرگی می‌کند. پس از پاسخ به این سؤال، نیاز است که برای برندتان مأموریتی تعریف کنید.
ماموریت برند شما هدف و فلسفه تجاربی را بیان می‌کند که برای مشتری ایجاد می کنید. باید مشخص کنید که می‌خواهید برندتان چه احساسات و عواطفی را در مشتریان برانگیزد و چه تاثیری در زندگی آن‌ها داشته باشد.

چشم انداز برند

چشم انداز برند در‌واقع نقشه ای از مسیر برند شماست که به شما و تیم‌تان نشان می‌دهد که می‌توانید به چه چیزی تبدیل شوید یا چه کارهایی را می‌توانید انجام دهید. برای مشخص کردن چشم انداز برندتان، باید به آینده‌ی آن فکرکنید و اهداف و تصمیمات بلند‌مدت داشته باشید تا بتوانید مطمئن شوید که در مسیر پیشرفت قرار گرفته اید. باید توجه کنید که چشم‌انداز شما جسورانه باشد تا شما و تیم‌تان را به چالش بکشد و رویاهایتان را محقق کند. اما در عین حال باید واقع بینانه باشد تا بتوانید تحقق آن را باور کنید.

ارزش های برند

ارزش‌های برند شامل مجموعه‌ای از اصول، باورها و ایدئولوژی‌ها است که برای یک برند مهم هستند و آن برند را تعریف می‌کنند. این ارزش‌ها می‌توانند شامل اصالت، کیفیت، نوآوری، پایداری، مسئولیت اجتماعی، خلاقیت و … باشند. مشخص کردن ارزش‌های برند به شما می‌گوید چه مشتریانی جذب می‌کنید، چگونه توسط آن‌ها درک می‌شوید و جایگاه شما در بازار کجاست.

 

تحقیقات درباره مخاطب و بازار

جایگاه برند

به معنای محل و موقعیتی است که برند در ذهن مخاطبان خود دارد. جایگاه برند باید نشان دهنده مزایای منحصر به فرد برند نسبت به رقبا و نقاط قوت آن باشد. این جایگاه باید مطابق با ماموریت و ارزش‌های برند باشد و به عنوان نقطه شروع برای تعیین استراتژی برند و ورود به بازار استفاده می‌شود.

مخاطبان هدف

مخاطبان هدف گروهی از مصرف‌کنندگان هستند که به خوبی با برند شما و ارزش‌های آن ارتباط می‌گیرند و می‌توانند به مشتریان شما تبدیل شوند. پس باید آن‌ها را دقیق تر بشناسید تا بتوانید استراتژی برند و بازاریابی‌تان را حول محور این افراد تنظیم کنید. برای شناخت مخاطبان هدفتان می‌توانید برای آن‌ها پرسونا تعیین کنید، از ابزار Google Analytics استفاده کنید و سعی کنید از طریق شبکه های اجتماعی، با آن‌ها تعامل داشته باشید.

مخاطب هدف

تجزیه و تحلیل بازار

تجزیه و تحلیل بازار توسط برندها ، یکی از مهمترین و پایه‌ای‌ترین عوامل موفقیت آن‌هاست. برای این منظور، ابتدا باید بازار را به دو دسته کلی تقسیم کرد: بازار هدف و بازار رقیب. بازار هدف، شامل مخاطبانی است که برند به آن‌ها خدمات یا محصولات خود را ارائه می‌دهد و بازار رقیب، شامل برندهایی است که به همان مخاطبان، خدمات یا محصولات خود را ارائه می‌دهند. در مرحله بعد، باید جنسیت، سن، شغل و سایر ویژگی‌های افراد در بازار هدف را مشخص کرد. این اطلاعات به برند شما کمک می‌کند تا بهترین استراتژی را برای جذب و نگه‌داشتن مخاطبان انتخاب کنید. به علاوه، باید با تحلیل رفتار مخاطبان، نیازها و تمایلات آن‌ها را شناسایی کرد و بر اساس آن‌ها، خدمات و محصولات برند را بهینه‌سازی کرد. تحلیل بازار رقیب نیز بسیار حائز اهمیت است. در این مرحله، باید برندهای رقیب را شناسایی کرد و با تحلیل رفتار آن‌ها، نقاط قوت و ضعف آن‌ها را مشخص کرد. همچنین، شما باید تلاش کرد تا برند خود را از رقبا متفاوت ساخت و نقاط قوت خود را به خوبی به مخاطبان نشان داد.
در نهایت، برای تجزیه و تحلیل بازار و مخاطبان، باید با استفاده از ابزارهای مختلفی مانند نظرسنجی، تحقیقات در بازار، مطالعه رفتار مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی و تحلیل داده‌های به دست آمده از آن، اطلاعات لازم را جمع‌آوری کرد و بر اساس آن‌ها، استراتژی مناسب را برای برند خود انتخاب کرد. به علاوه، در هر مرحله از تجزیه و تحلیل بازار، باید به دقت و با توجه به تغییرات بازار، اطلاعات به دست آمده را به روز‌رسانی کرد.

 

برنامه‌ریزی و اجرا

شخصیت برند

شخصیت برند مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و صفاتی است که برای یک برند تعریف می‌شود تا به آن جنبه‌ی انسانی ببخشد. این ویژگی‌ها شامل رفتار، ارزش‌ها، نگرش و تصورات برند است. در واقع به برندها شخصیت های انسانی داده می‌شود تا مخاطبان، ارتباطی واقعی با برند را احساس کنند و در صورت داشتن نگرش‌ها و ارزش‌های مشابه، به سمت آن برند، جذب شوند. توجه کنید که شخصیت برند شما باید به طور کامل، با ارزش‌ها و ماموریت برندتان مطابقت داشته باشد.

هویت برند

هویت برند، مفهوم گسترده‌ای است که تمامی ویژگی‌هایی را که تاکنون برای تعریف یک برند، استفاده کردیم، را شامل می‌شود. نام، شخصیت، ارزش‌ها، ماموریت، دیدگاه، نگرش، تصورات برند، همگی اجزای هویت برند هستند. هویت برند در واقع، شناسه آن برند در ذهن مخاطبان است و به عنوان یک ابزار برای ایجاد تمایز بین برندها، در بازار استفاده می‌شود. هویت برند باید با محصولات و خدمات برند همخوانی داشته باشد و انتطارات مشتریان را برآورده کند.

اما هویت برندها، چگونه به مخاطبان انتقال داده می‌شود؟

برند‌ها هویتشان را به وسیله ی عناصردیداری و شنیداری در تبلیغات، نمایشگاه‌ها و دیگر روش‌های بازاریابی به مخاطبان منتقل می‌کنند. عناصر دیداری لوگو، پالت رنگ، انتخاب فونت و یک وب‌سایت زیبا را شامل می‌شوند و عناصر شنیداری شامل لحن و صدای آن برند است.

هویت برند

استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی در برندینگ، امکان ایجاد یک هویت برند قوی و متمایز است که توانایی جذب مخاطبان و تشکیل ارتباط مستقیم با آن‌ها را داشته باشد. در استراتژی بازاریابی از روش‌هایی استفاده می‌شود که مخاطبان را از کانال‌های مختلف به سمت استفاده از محصولات و یا خدمات برند شما سوق دهد و آن‌ها را به مشتریان دائمی شما تبدیل کند. می‌توان از بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی محتوا و بازاریابی ایمیلی به عنوان برخی از مؤثرترین استراتژی‌های بازاریابی نام برد.

رصد کردن مداوم

از مهم‌ترین عوامل موفقیت یک برند، رصد مداوم برنامه ها و بازار است. در واقع، تیم برندسازی شما برای این‌ کار از ابزار‌هایی استفاده می‌کند که عملکرد استراتژی برند و بازاریابی شما را ارزیابی کند و برای بهینه‌سازی آن راهکار ارائه دهد. همچنین این تیم باید به طور مداوم، بازار و رفتار مخاطبان را رصد کند و به تغییرات بازار و نیاز‌های مخاطبان واکنش نشان دهد.

جمع بندی

در دو مقاله‌ی اخیر، تمام عواملی که برای طراحی یک استراتژی برند قدرتمند، نیاز است را یاد گرفتیم. دانستیم که برند‌بوک به عنوان راهنمای کاملی از برند و دستورالعمل‌های آن شناخته می‌شود. برای ایجاد برند بوک، یک برند معمولاً با تعریف هویت برند خود شروع می کند که شامل شناسایی ماموریت، ارزش ها و شخصیت برند است. ماموریت برند باید به وضوح مشخص کند که برند چه چیزی را نشان می دهد و امیدوار است به چه چیزی برسد. ارزش ها باید باورها و اصول برند را منعکس کنند، در حالی که شخصیت باید لحن و سبک برند را توصیف کند.
پس از تکمیل شدن، برند بوک باید میان همه ی افراد مرتبط با برند مانند کارمندان، شرکا و فروشندگان توزیع شود. این تضمین می کند که همه با چشم انداز و دستورالعمل های برند همسو هستند. همچنین کتاب برند باید به طور مرتب به روز شود تا تغییراتی که درهویت یا پیام برند به وجود می‌آید را منعکس کند.

 

منابع:

https://www.coursera.org/

https://www.oberlo.com/

https://www.ebaqdesign.com/

بیشتر

پست جدید

کامیونیتی

پشت صحنه دنیای مد - فشن بک استیج - The Fashion's Backstage - logo لوگو

بک‌استیج - پشت صحنه دنیای مد

بک‌استیج فضاییست (نه تنها) ویژه عاشقان دنیای مد، (بلکه) فضاییست که در آن خالقان محتوا و متخصصان صنعت فشن با مخاطبان خود ارتباط می‌گیرند و روابط معنادار شکل می‌دهند. 

در بک‌استیج (پشت صحنه) هرآنچه که پشت صحنه دنیای مد اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کنیم، ایده‌هایی برای توسعه کسب و کارها را مرور می‌کنیم و پا به پای هم در دنیای کسب و کار مد پیش می‌رویم.

مطالب ما را پی بگیرید

از جدیدترین اخبار مطلع شوید

دسته‌بندی‌های مقالات

کسب و کار مد
بازاریابی مد
برندسازی مد
تکنولوژی مد
پایداری در مد
طراحی لباس
فشن استایلینگ
خرده فروشی مد

ارتباط با ما

تهران، ده ونک، مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا، طبق اول

تلفن:‌ ۸۰۰۶ ۰۷۶ – ۰۹۰۵

ایمیل: info[at]backstage[dot]fashion

طراحی شده با ❤️ توسط فشن‌ورس دی‌ام © ۲۰۲۲ | حمایت شده توسط مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه الزهرا

▼ لینک‌های مفید
پشت صحنه دنیای مد - فشن بک استیج - The Fashion's Backstage - logo لوگو

بلاگ تخصصی بک‌استیج

بک‌استیج فضاییست (نه تنها) ویژه عاشقان دنیای مد، (بلکه) فضاییست که در آن خالقان محتوا و متخصصان صنعت فشن با مخاطبان خود ارتباط می‌گیرند و روابط معنادار شکل می‌دهند. 

در بک‌استیج (پشت صحنه) هرآنچه که پشت صحنه دنیای مد اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کنیم، ایده‌هایی برای توسعه کسب و کارها را مرور می‌کنیم و پا به پای هم در دنیای کسب و کار مد پیش می‌رویم.

دسته‌بندی‌های مقالات

کسب و کار مد
بازاریابی مد
برندسازی مد
تکنولوژی مد

پایداری در مد
طراحی لباس
فشن استایلینگ
خرده فروشی مد

مطالب ما را پی بگیرید

از جدیدترین اخبار مطلع شوید

ارتباط با ما

تهران، ده ونک، مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا، طبق اول

تلفن:‌ ۸۰۰۶ ۰۷۶ – ۰۹۰۵

ایمیل: info[at]backstage[dot]fashion

طراحی شده با ❤️ توسط فشن‌ورس دی‌ام© از سال ۲۰۲۲ | حمایت شده توسط مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه الزهرا