لوگوی پشت صحنه دنیای مد - The fashion's Backstage - بلاگ تخصصی کسب و کار مد
ورود / عضویت
ClosePlease login

No account yet? Register

استفاده صحیح از روانشناسی رنگ ها در برندینگ

فهرست مطالب

وقتی صحبت از برندسازی می شود، انتخاب رنگ مناسب می تواند به اندازه انتخاب نام یا لوگوی مناسب مهم باشد. روانشناسی رنگ ها ابزار قدرتمندی است که می تواند در برندسازی برای ایجاد ارتباط عاطفی قوی با مشتریان و در نهایت افزایش فروش استفاده شود. انتخاب صحیح رنگ ها می تواند به دیده شدن یک برند کمک کند و هویت منحصر به فردی ایجاد کند که مخاطب هدف را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله، نحوه استفاده از روانشناسی رنگ در برندسازی را بررسی خواهیم کرد تا بیاموزیم که چگونه تمام توجه مخاطبان را به خود جلب کنیم.

این مطلب در دسته بندی برندسازی مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.

 

روانشناسی رنگ ها در برند سازی به چه معنا است؟

روانشناسی رنگ ها مطالعه چگونگی تأثیر رنگ ها بر رفتار و احساسات انسان است. رنگ های مختلف می توانند احساسات و عواطف مورد‌نظر را در افراد برانگیزند. روانشناسی رنگ در برندسازی برای کسب و کارهایی که به دنبال ایجاد هویت برند قوی و موثر هستند، بسیار مهم است. با انتخاب رنگ‌های مناسب برای برند خود، می‌توانید بر رفتار و احساسات مصرف‌کننده تأثیر بگذارید، شناخت برند را افزایش دهید و حتی بر تصمیم‌گیری خرید تأثیر بگذارید. بنابراین،در برندسازی، قدرت رنگ‌ها را دست کم نگیرید.

 

انتخاب رنگ مناسب چه تاثیری بر رفتار مخاطبان دارد؟

 

شناخته شدن برند متناسب با ارزش‌ها و شخصیت آن

انتخاب رنگ مناسب برای برند شما می تواند به افزایش شناخت برند کمک کند. هنگامی که مصرف کنندگان رنگ های برند شما را در وب سایت، رسانه های اجتماعی، بسته بندی و تبلیغات شما به طور پیوسته می بینند، شروع به پیوند آن رنگ ها با برند شما می کنند. این می تواند به افزایش شناخت برند کمک کند و برند شما را به یاد ماندنی تر کند.

روانشناسی رنگ ها

 

برانگیختن احساسات متناسب با هدف برند

رنگ های مختلف احساسات متفاوتی را در افراد تداعی میکنند که این احساسات می‌توانند بر رفتار آنها تأثیر بگذارد. هنگام انتخاب رنگ برای برند خود، مهم است که احساساتی را که می خواهید در مخاطبان هدف خود برانگیزید در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید احساس هیجان و فوریت ایجاد کنید، استفاده از رنگ قرمز ممکن است موثر باشد. از طرف دیگر، اگر می خواهید حس آرامش را ایجاد کنید، استفاده از رنگ آبی ممکن است مناسب تر باشد.به طور کلی، استفاده از رنگ‌های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد می‌تواند حس هیجان و فوریت ایجاد کند، در حالی که رنگ‌های سرد مانند آبی و سبز می‌توانند حس آرامش ایجاد می‌کنند. بنابراین باید متناسب با هدف برند، احساساتی که می‌خواهیم در مخاطبان برانگیزیم را مشخص کنیم و سپس متناسب با آن ها، پالت رنگی برندمان را ایجاد کنیم.

 

درک مخاطبان از کیفیت برند

رنگ‌هایی که برای برند خود انتخاب می‌کنید، می‌توانند بر نحوه درک مشتریان از کیفیت محصولات یا خدمات شما تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، استفاده از رنگ مشکی یا طلایی می تواند حس تجمل و پیچیدگی را ایجاد کند، رنگ‌های سفید و مشکی حس سادگی و کیفیت بالا را دارند و استفاده از رنگ های روشن مانند صورتی یا بنفش می تواند حس سرگرمی و بازی را منتقل کند.

 

تصمیم‌گیری برای خرید کردن

رنگ ها می توانند بر تصمیمات خرید تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، استفاده از رنگ سبز می تواند حس سلامتی و تندرستی ایجاد کند و مصرف کنندگانی که به دنبال محصولات طبیعی یا ارگانیک هستند را تشویق به خرید کند. همچنین، استفاده از رنگ قرمز می تواند احساس فوریت را ایجاد کند و باعث فوری خرید کردن افراد شود.

خرید کردن

 

 

چگونه رنگ‌های متناسب با برندمان را انتخاب کنیم ؟

 

به معنی رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف توجه کنید

رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف معانی متفاوتی دارند. استفاده از یک رنگ ممکن است در یک فرهنگ مناسب باشد در حالی که در فرهنگ دیگر معنی متفاوتی داشته باشد و نامناسب جلوه کند . به همین دلیل باید معنی رنگ‌های مورد‌نظر را در فرهنگ مخاطبان هدف برندمان، مورد توجه قرار دهیم. برای مثال در چین، قرمز به عنوان یک رنگ خوش شانس در نظر گرفته می شود و با شادی، رفاه و خوش شانسی همراه است. قرمز رنگ پاکی در هند است و اغلب عروس‌ها در مراسم عروسی از آن استفاده می‌کنند اما در فرهنگ های غربی، قرمز اغلب با اشتیاق، عشق و خطر همراه است.

در بسیاری از فرهنگ های غربی، آبی با آرامش، اعتماد و وفاداری همراه است در صورتی که در برخی از فرهنگ های خاورمیانه، آبی با محافظت و دفع شر همراه است.

هم چنین در بسیاری از فرهنگ های آسیایی، رنگ سفید با مرگ و سوگواری همراه است اما  در فرهنگ های غربی، رنگ سفید نشانه خلوص، بی گناهی و صلح است.

فرهنگ های مختلف

 

مخاطب هدف و ترجیحات او را در نظر بگیرید

برای مخاطبان هدفتان پرسونا تعیین کنید و سعی کنید که یک شخصیت خریدار بسازید. حالا متناسب با افکار و ادراک این فرد، ترجیحات او در یک پالت رنگی را تشخیص دهید و در انتخاب رنگ برندتان، این ترجیحات را در نظر بگیرید. هنگامی که رنگ های برندتان را متناسب با مخاطب هدف خود را انتخاب کردید، یک راهنما بسازید  که نحوه استفاده از این رنگ‌ها را در استراتژی های برندینگ و مارکتینگ شما مشخص می کند. این کار باعث انسجام و ثبات برند شما می‌شود و به شناخته شدن آن در طول زمان کمک می‌کند.

 

از چرخه ی رنگ و ترکیبات آن غافل نشوید

چرخه رنگ در واقع مجموعه دستورالعمل‌هایی است که به ما کمک می‌کند رنگ ها را به صورتی در کنار هم قرار دهیم که جذابیت های بصری ویژه ای برای برندمان بسازیم و توجه مخاطبان را جلب کنیم. برای ایجاد هارمونی مورد نظر میتوانیم از قوانین ساده ی ترکیب رنگ‌ها استفاده کنیم. برای مثال به این موارد توجه کنید:

از ترکیب هر کدام از رنگ‌های چرخه رنگ با رنگ ها خنثی(سفید، سیاه، خاکستری)، طیف رنگی گستره ای به وجود می‌آید.

چرخه رنگ

شیوه های مختلف ترکیب رنگ ها مانند مکمل، مکمل متساوی الساقین، آنالوگ، مونوکروم، سه گانه و … برای برندتان امتحان کنید تا بهترین ترکیب رنگ را پیدا کنید.

می‌توانید از گرادیان ها استفاده کنید. گرادیان ها ترکیبی تدریجی از دو یا چند رنگ هستند و می توانند حس عمق و ابعاد را در برندسازی ایجاد کنند. گرادیان ها نیز بسته به رنگ های استفاده شده و جهت گرادیان می توانند احساسات مختلفی را برانگیزند. به عنوان مثال، شیبی که از زرد به نارنجی می‌رود می‌تواند حس انرژی و هیجان ایجاد کند، در حالی که گرادیان که از آبی به سبز می‌رود می‌تواند حس آرامش را ایجاد کند.

یکی دیگر از گرایش های روانشناسی رنگ در برندسازی استفاده از رنگ های پاستلی است. رنگ‌های پاستلی نسبت به سایر رنگ‌ها شدت کمتری دارند و می‌توانند حس پیچیدگی و ظرافت را ایجاد کنند. این رنگ‌ها می توانند حس بازیگوشی ایجاد کنند و در برندسازی برای شرکت‌هایی که می‌خواهند حس مدرنیته بودن را منتقل کنند، محبوب هستند.

 

رنگ‌های انتخاب شده برای برندتان را آزمایش کنید

هنگامی که رنگ های برند خود را انتخاب کردید، مهم است که آن‌ها را آزمایش کنید تا ببینید مخاطب هدف شما چگونه آنها را درک می کند. این را می توان از طریق نظرسنجی یا تست A/B انجام داد. آزمایش رنگ‌هایتان می‌تواند به شما کمک کند تا مشکلات احتمالی را شناسایی کنید و قبل از راه‌اندازی برند خود، اصلاحات لازم را انجام دهید.

 

جمع بندی

روانشناسی رنگ‌ها در برندینگ ، تاثیر رنگ‌های مختلف بر رفتار مشتریان را بررسی میکند و تلاش در ارتقای ارتباط مشتری و برند‌ از طریق انتخاب درست رنگ‌ها دارد. به طور خلاصه، در این مسیر باید به خوبی با شخصیت و ارزش‌های برند آشنا باشید، چرخه رنگ و ترکیبات رنگ‌ها را بشناسید و همچنین بتوانید مخاطب هدفتان را تعیین کنید. برای آشنایی کامل با هرکدام از این مهارت‌ها، به سایر مقالات من در وبسایت بک‌استیج سر بزنید.

بیشتر

پست جدید

کامیونیتی

پشت صحنه دنیای مد - فشن بک استیج - The Fashion's Backstage - logo لوگو

بک‌استیج - پشت صحنه دنیای مد

بک‌استیج فضاییست (نه تنها) ویژه عاشقان دنیای مد، (بلکه) فضاییست که در آن خالقان محتوا و متخصصان صنعت فشن با مخاطبان خود ارتباط می‌گیرند و روابط معنادار شکل می‌دهند. 

در بک‌استیج (پشت صحنه) هرآنچه که پشت صحنه دنیای مد اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کنیم، ایده‌هایی برای توسعه کسب و کارها را مرور می‌کنیم و پا به پای هم در دنیای کسب و کار مد پیش می‌رویم.

مطالب ما را پی بگیرید

از جدیدترین اخبار مطلع شوید

دسته‌بندی‌های مقالات

کسب و کار مد
بازاریابی مد
برندسازی مد
تکنولوژی مد
پایداری در مد
طراحی لباس
فشن استایلینگ
خرده فروشی مد

ارتباط با ما

تهران، ده ونک، مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا، طبق اول

تلفن:‌ ۸۰۰۶ ۰۷۶ – ۰۹۰۵

ایمیل: info[at]backstage[dot]fashion

طراحی شده با ❤️ توسط فشن‌ورس دی‌ام © ۲۰۲۲ | حمایت شده توسط مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه الزهرا

▼ لینک‌های مفید
پشت صحنه دنیای مد - فشن بک استیج - The Fashion's Backstage - logo لوگو

بلاگ تخصصی بک‌استیج

بک‌استیج فضاییست (نه تنها) ویژه عاشقان دنیای مد، (بلکه) فضاییست که در آن خالقان محتوا و متخصصان صنعت فشن با مخاطبان خود ارتباط می‌گیرند و روابط معنادار شکل می‌دهند. 

در بک‌استیج (پشت صحنه) هرآنچه که پشت صحنه دنیای مد اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کنیم، ایده‌هایی برای توسعه کسب و کارها را مرور می‌کنیم و پا به پای هم در دنیای کسب و کار مد پیش می‌رویم.

دسته‌بندی‌های مقالات

کسب و کار مد
بازاریابی مد
برندسازی مد
تکنولوژی مد

پایداری در مد
طراحی لباس
فشن استایلینگ
خرده فروشی مد

مطالب ما را پی بگیرید

از جدیدترین اخبار مطلع شوید

ارتباط با ما

تهران، ده ونک، مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا، طبق اول

تلفن:‌ ۸۰۰۶ ۰۷۶ – ۰۹۰۵

ایمیل: info[at]backstage[dot]fashion

طراحی شده با ❤️ توسط فشن‌ورس دی‌ام© از سال ۲۰۲۲ | حمایت شده توسط مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه الزهرا