آیا بین طراح مد و طراح لباس تفاوت وجود دارد؟
در این مقاله قصد آشنایی دوستان با موضوع بسیار مهم تفاوت طراح لباس با طراح مد میپردازیم همراه ما باشید چرا که اطلاعات مفیدی را در اختیارتان خواهیم گذاشت.
این مطلب در دسته بندی طراحی لباس و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
طراح مد را میتوان به عنوان (هنر ایجاد پوشاک مد روز) تعریف کرد. اما با گذشت زمان مفهوم (طراح مد) به موارد دیگری مانند اکسسوریها از جمله: جواهرات، کیف، کفش در حوزه پوشاک و در زمینههای دیگر مانند آرایش هم گسترش یافته است.
fashion designer (طراحی مد) درواقع فاصله زیادی با طراحی صرفاً لباس دارد. طراحی مد امروزه به یک صنعت تمام عیار تبدیل شده است. و به عنوان یک گزینه شغلی در سراسر جهان قابل پذیرش است. صنعت مد معمولاً به چهار حوزه اصلی تقسیم میشود؛ طراحی، تولید، بازاریابی، تبلیغ و خرده فروشی. زمینه طراحی شامل طراحی لباس، الگوسازی و دستیاران طراح میشود که تغییرات لازم جهت بهتر شدن طرح را ارائه میدهند.
تاسیس اولین خانه مُد:
اولین طراح مد جهان که به عنوان پدر مد شناخته شده به نام چارلزفردریک ورث (۱۸۹۵ـ۱۸۲۶) که قبلاً یک پارچه فروش بود. خانه مُد در پاریس را راه اندازی کرد. اوبود که سُنت خانههای مُد را پایه گذاری کرد و افرادی را به استخدام خود درآورد جهت بالا بردن کیفیت کارها و الگوسازی طرحها برای ارائه بهتر به مشتریان که در صورت پسندیدن سفارش میدهند در این زمان بود که الگوهای لباس در مرحله اول به جای لباس آماده به مشتریان ارائه میشد.
تغییر تحولات جدیدی در مُد اتفاق افتاد که از پاریس آغاز شد و به بقیهی جهان نیز گسترش یافت.
به عبارت دیگرپاریس به عنوان پایتخت مُد ظهور کرد.
مد در این دوره عمدتاً «مدل لباس» بود که منحصراً برای افراد طراحی میشد. در اواسط قرن بیستم لباسهای مُد شروع به تولید انبوه کردند. و باعث شد که مردم برای انتخاب لباس راحتتر باشند. و در اواخر این قرن آگاهی از مُد در میان مردم افزایش یافت وآنها به جای تکیه بر روندهای حاکم بر بازار شروع به انتخاب لباس برای خود براساس راحتی و همچنین سبک خود کردند امروزه، همانطور که گفته شد طراحی مد به عنوان یک صنعت میباشد و تعدادی ازموسسات در سراسرجهان با تعریف دورههایی دانشجویانی را تربیت و وارد بازار کار میکنند.
طراح مد زیر شاخههای فراوانی دارد که هر فرد علاقهمند میتواند به صورت تخصصی یک یا چند شاخه را دنبال کند مانند: لباس مردانه، لباس زیرزنانه، لباسعروس، لباسبچهگانه، کیف، کفش و… تعداد فرصتهای شغلی برای آنها باز است.
آنها میتوانند با شرکتها و خانههای مد کار کنند. و همچنین ممکن است درکار بازسازی مد لباس و تطبیق آنها با سلیقه بازار و ترند روز همکاری کنند.
طراحان مد همچنین میتوانند در فروشگاههای پوشاک به صورت تخصصی کار کنند، تحولات در زمینه طراحی مد باعث ایجاد مسیرهای شغلی مرتبط دیگری مانند آرایشگر، روزنامه نگاران مد، مشاوران مد، عکاسان مد و… است.
یکی دیگر از تغییرات بسیار مهمی که در این سالها در صنعت طراحی مد اتفاق افتاده استفاده از کامپیوتر و نرمافزار جهت بالا بردن راندمان کاری طراح بوده است. همچنین میتوان به این موضوع نیز اشاره کرد که صنعت مد در تجارت هم رشد چشمگیری داشته است. طراحان مد نه تنها در کشور خود بلکه به صورت بینالمللی هم میتوانند به شهرت برسند. درواقع طراحی مد خلق یک لباس نیست؛ بلکه خود دنیایی از خلاقیت، فناوری و همچنین تجارت میباشد.
(cloth design) طراحی لباس
از مطالب بالا به این نتیجه میرسیم که طراحی لباس یکی از زیرمجموعههای صنعت طراح مد است.
طراحان لباس باید به شکل پارچه، رنگ پارچه و همچنین وسایل جانبی مانند حلقه، زنجیر و دکمهها و سایر موارد دیگر توجه کنند.
طراحان لباس در زمان طراحی یک کالکشن در مورد روند مد و ترندهای روز تحقیق میکنند و طبق سلیقه و نظر مخاطبان هدف خود کالکشنهای هر فصل را طراحی و اجرا میکنند. که در این مورد شاخههای دیگر صنعت مد مانند عکاسان و روزنامهنگاران مد میتوانند بسیار کمک کننده باشند.
طراحان لباس سعی میکنند لباسهایی طراحی و اجرا کنند که عملکرد و زیبایی شناختی داشته باشد.
آنها در نظر دارند که چه کسی در کجا این لباس را به تن میکند و در طیف وسیعی ازمواد، رنگ، الگوها وسبکها کار میکنند. اگر چه بیشتر لباسهایی که برای پوشیدن روزمره هستند در سبکهای محدودی اجرا میشوند.
طراحی لباس هم خود در چند زمینه صورت میگیرد طراحی لباسهای خاص مانند لباس شبهایی که بسیار فاخر و پر زرقوبرق هستند و در دسته اوت کوتور قرار میگیرند یا لباسهای روزمره جهت تولید انبوه که اجرا میشوند جهت راحت پوشیدن افراد. یک طراح لباس اگر خواهان موفقیت در کار خود است باید مُدام ترندهای روز بررسی کند. بنابراین نباید مطالعه و علم ترند شناسی را فراموش کند.