Landing Page چیست؟
لندینگ پیج(Landing Page) یا صفحهی فرود صفحهای مستقل است که با توجه به نیاز بازدیدکنندگان, آنها را به صفحهی اصلی هدایتشان میکند. به بیان سادهتر به صفحهای که کاربران بعد از کلیک روی لینک کمپین تبلیغاتی با آن مواجه میشوند صفحهی فرود گفته میشود.
این مطلب در دسته بندی دستهبندی نشده و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
لینک مورد نظر عموما یک پیشنهاد جذاب برای بازدید کننده است; مانند: دفتر برنامهریزی رایگان, بن تخفیف, راهنمای محصول یا خدمات رایگان و…
صفحهی فرود میتواند صفحه اصلی سایت یا یکی از مطالب وبلاگ یا فروش محصول باشد. اما هدف صفحهی فرود تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان در کمپینهای تبلیغاتی است. به همین دلیل ممکن است هیچ کدام از صفحههای گفته شده مناسب این هدف نباشند. صفحهی فرود جزئیات یک پیشنهاد جذاب را به مخاطب ارائه میدهد. تنها هدف صفحهی فرود متقاعد کردن بازدیدکننده به خرید, استفاده از کالا یا خدمات ارائه شدهی کسب و کار ماست هر چه تعداد صفحهی فرود بیشتر باشد نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری نیز بالاتر است.
اهمیت طراحی مناسب صفحهی فرود
از آنجا که صفحهی فرود صرفا برای تبدیل بازدیدکننده به مشتری طراحی میشود محتوای ارائه شده توسط آن در کاهش هزینههای جذب سرنخ یا (Lead) بسیار موثر است. برای نمونه فرض کنید در یک کمپین تبلیغاتی با توجه به نیازتان به شما گفته شده برای دیدن یکی از ویدئوهای آموزشی آکادمی امینی به صورت رایگان روی لینک زیر کلیک کنید ولی بعد از کلیک روی لینک به جای هدایت به صفحهای که ایمیل شما را برای ارسال ویدئو دریافت کند به صفحهی دربارهیما آکادمی امینی هدایت میشوید. در پایان صفحه با دعوت به اقدام یا Call to Action مواجه میشوید با این مضمون که اگر ویدیوی رایگان جلسهی آموزشی را میخواهید ایمیل خود را وارد نمایید.
در صورتی که صفحهی فرود درست طراحی شده باشد دارای خصوصیات بارزی است که به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
- برای رسیدن به هدفی خاص طراحی و شخصیسازی شدهاست.
- دارای محتوای بصری متناسب با کسب و کار شماست (با استفاده از متخصص ui/ux)
- چیدمان المان های صفحه به صورتی است که گزینهی دعوت به اقدام در معرض توجه کاربر باشد.
- کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی) جذابی دارد.
- دارای فرمهای ورود اطلاعات کوتاه و مختصر است.
- امکان جمعآوری اطلاعات خاص و مهم مشتریان احتمالی را فراهم میکند.
- عضویت در خبرنامه یا دنبال کردن شبکههای اجتماعی کسب و کار شما را پیشنهاد میدهد.
- تشکر مودبانه در پایان فرایند دعوت به اقدام (این کار باعث ایجاد حس اعتماد کاربر میشود)
اشتباههای رایج طراحی صفحه فرود
- روی دستگاههای مختلف به درستی نمایش داده نشود.(ریسپانسیو نباشد)
- طولانی و با جزئیات زیاد باشد.(بهتر است معرفی را کوتاه و مختصر در نظر گرفته و اگر نیاز به توضیحات بیشتر دارد از گزینهی مطالعه بیشتر استفاده کنیم)
- هر دعوت به اقدام کاربر را به صفحهی متفاوتی هدایت کند.
سرمایه گذاری با افزایش تعداد لندینگ پیج
برای داشتن صفحات فرود با تعداد بیشتر داشتن کمک گرفتن از وب مستر اهمیت زیادی دارد زیرا تغییرات مربوط به صفحات فرود و ایجاد آنها نیاز به سرعت بالایی دارد. طبق شواهد(در کتاب MarketingSherpa) یکی از مهمترین علتهای عدم استفادهی کسب و کارها از صفحات فرود متعدد عدم توانمندی بازاریابان است. این گونه که بازاریابان دقیقا نمیدانند صفحه فرود را چگونه تنظیم کنند. به همین دلیل هزینه کردن برای ابزاری که سریع و آسان این خدمات را به شما ارائه دهد سرمایهگذاری محسوب میشود.
انواع لندینگ پیج
لندینگ پیج تولید سرنخ (Lead Generation)
مهمترین هدف این نوع لندینگ پیج دریافت اطلاعات کاربر در زمانیست که در حال ارزیابی پیشنهاد شماست. نوع طراحی این صفحه بسیار مهم است چون یک طرح خوب باعث میشود کاربر اعتماد کند و اطلاعات درخواستی شما را ثبت کند و در مقابل یک طرح ضعیف میتواند باعث شود که کاربر در همان جا منصرف شده و از صفحهی وب سایت شما خارج گردد. پیشنهاد شما باید به میزانی برای کاربر ارزشمند باشد که جزئیات اطلاعات درخواستی را در اختیار شما بگذارد. در این بخش میتوانید با ارائهی کتاب الکترونیکی یا فیلم آموزشی رایگان, هدیه و… کاربر را ترغیب به پر کردن فرم از پیش تعیین شده بکنید.
لندینگ پیج (Click Through)
این صفحه بر خلاف صفحاتی که به فرم متکی هستند, اصلا نیازی به فرم ندارد. این مدل لندینگ پیج با فراخوانی جذاب و وسوسهکننده کاربر را تشویق میکند تا با کلیک بروی لینک به صفحهی نهایی مد نظر ما هدایت شود. این صفحه نهایی میتواند; ترغیب به خرید یا تکمیل ثبت نام کاربر باشد. این صفحه فرود نرخ تبدیل کاربر به مشتری را افزایش میدهد.
صفحه لندینگ( Squeeze)
این صفحه با هدف دریافت اطلاعاتی مثل ایمیل و شماره تلفن طراحی میشود. و سپس با یک دعوت به اقدام واضح و ساده به کمک فرمی کوتاه کاربر را برای ادامه و رفتن به مرحلهی بعد تشویق میکند.
لندینگ پیج فروش (Sales Page)
اگر بخواهیم تمام مراحل فروش را که در قیف فروش طراحی کردهایم انجام دهیم, آخرین مرحله که مهمترین آنهاست فروش محصول است. صفحهی فروش همان صفحهی فرودی است که در این مرحله به آن نیاز داریم از آنجایی که این بخش آخرین و مهمترین بخش است بهتر است با حساسیت بیشتری طراحی شود. شناخت دقیق مشتری, پیشنهاد جذاب و ترکیب ترفندهای فروش, همگی باید با هدف کلیک کاربر و خرید وی به کار گرفته شوند.
سخن آخر
صفحات فرود متعدد نیاز به پیشنهادات بیشتر و در عین حال جذابتر دارند. در این قسمت میتوان با توجه به نیازمندیهای مشتری احتمالی که در زمان تهیهی پرسونا پیشنهادهایی ارائه دهید که خدمات شما آنها را برطرف میکند با اینکه این روش نیازمند تلاش و زمان بیشتری است ولی نرخ تبدیل صفحهی فرود شما را بالاتر میبرد و در نتیجه کمپین شما موفقتر خواهد بود.