لوگوی پشت صحنه دنیای مد - The fashion's Backstage - بلاگ تخصصی کسب و کار مد
ورود / عضویت
ClosePlease login

No account yet? Register

ترند های خرده فروشی مد در سال ۲۰۲۳ – قسمت۳/۴ (پایداری)

فهرست مطالب

در قسمت اول و دوم این مقاله چالش های خرده فروشان مد را بطور مختصر مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت به ترندهای دیجیتالی در سال ۲۰۲۳ اشاره کردیم که بی شک آینده این صنعت را به طرز شگفت آوری دستخوش تغییر خواهند کرد. در این متن نیز به چالش های دیگر این صنعت با مقوله پایداری  خواهیم پرداخت.

این مطلب در دسته بندی خرده فروشی مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.

چالش های صنعت مد با مقوله پایداری

سیستم منسوجات دایره ای (۱)

صنعت مد یکی از اصلی ترین عوامل انتشارات مواد مضر، مصرف تکان دهنده آب و تولید تقریباً ۴۰ میلیون تن زباله نساجی در هر سال می باشد. با توجه به اینکه نیمی از مصرف کنندگان جوان تصمیم دارند پوشاک کمتر و با کیفیت بهتر بخرند، این صنعت باید فرآیندهای تولید و مواد اولیه پایدار و دایره ای را مورد بررسی قرار دهد.

خرده فروشان متمرکز بر پایداری مانند Pangaia در حال بررسی پتانسیل منسوجات جایگزین هستند. این برند پوشاک مستقر در لندن اخیراً دو جایگزین ۱۰۰٪ زیستی به نام های “PlntFiber” و “FrutFiber” را برای مجموعه پارچه های خود معرفی کرده است که ساخته شده از ترکیبات گیاهی تجدیدپذیر و زیست تخریب پذیر و ضایعات کشاورزی هستند. بسیاری از برند ها شروع به کار با الیاف طبیعی مانند کنف، بامبو و رامی به عنوان جایگزین پنبه کرده‌اند. در این بین، برندهایی مانند Stella McCartney از طریق راه حل‌های «حلقه بسته» (۳) و با استفاده از پارچه های نوآورانه مانند خز پایدار در این حوزه پیشگام شده اند. از مزایای استفاده از خز پایدار این است که تولید آن باعث صرفه جویی  حدودا ۳۰ درصد از انرژی می شود. با این حال نسبت به پارچه های مصنوعی معمولی ۶۳ درصد گاز گلخانه‌ای کمتری ساطع میکند. علاوه بر این، جایگزین های چرم از جمله مُشک به کاهش استفاده از مواد شیمیایی مضر برای محیط زیست در طول تولید کمک می کند.

با توجه به محتاط شدن مصرف‌کنندگان، تنظیم‌کننده‌ها و ذی‌نفعان نسبت به تلاش‌هایی که در سبزشویی انجام می شود، برندهای مد سازمانی باید اقدامات معناداری را برای پاکسازی صنعت انجام دهند. علاوه بر این باید تعهد مشترکی را برای مقابله با مسائل زیست‌محیطی و اجتماعی نشان دهند.

اقدامات نظارتی تنها احساس فوریت را افزایش می دهند. به عنوان مثال امسال سنای ایالت نیویورک به تصویب «قانون پایداری مد و پاسخگویی اجتماعی» رای خواهد داد. در صورت تصویب این قانون، شرکت‌های جهانی پوشاک و کفش که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار درآمد دارند و در این ایالت فعالیت میکنند ملزم به ترسیم زنجیره تامین خود و شفاف سازی درمورد ردپای زیست محیطی و اجتماعی خود می شوند. در نهایت این شرکت ها باید برنامه هایی را برای کاهش تاثیر آلاینده های حاصل از کسب و کارشان تنظیم کنند. به همین ترتیب، کسب‌وکارها نیز باید حجم تولید مواد خود را افشا کنند و این اطلاعات را به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار دهند. طبیعتا بسیاری از شرکت ها تحت این فشار و قانون برای پاکسازی زنجیره‌های تامین خود احساس نیاز خواهند کرد.

 

نوآوری در زنجیره تامین

در حالی که مدیران مولفه زیرکی یا چابکی را به عنوان یکی از بزرگترین فرصت ها برای جذب مشتری در سال ۲۰۲۳ می دانند، بروز اختلالاتی در زنجیره تامین – از کمبود مواد خام گرفته تا مسدود شدن بنادر و اعتصابات پستی – باعث ایجاد یکسری مشکلات خواهد شد.

اگرچه این مسائل مخرب هستند، اما می توانند کاتالیزوری برای تغییرات مثبت باشند. بخش‌های تولیدی مشاغل خرده‌فروشی مد سازمانی و همچنین مشتریان آن‌ها، جهت رسیدن به مولفه چابکی در حال بررسی مدل‌های زنجیره تامین جدید با قابلیت دیجیتالی هستند. به گفته مک‌کینزی، حدود ۶۵ درصد از کسب‌وکارها در حال بررسی  نیرشورینگ یا همان برونسپاری اداره امور به کسب و کارهایی هستند که واقع در کشورهای نزدیکتر  به برند ها واقع شده اند. این روش معمولا برای کاهش زمان مدیریت و اجرا و همینطور هزینه‌ها و تأخیرها مورد استفاده برخی کسب و کارها قرار می گیرد. به همین ترتیب، ۶۱ درصد از مشاغل خرده فروشی در حال بررسی امکان شکل گیری مشارکت استراتژیک با تامین کنندگان هستند.

با این حال، ۲۰٪ از آنها رویکرد مخالفی را در پیش گرفته اند و در عوض به دنبال کاهش تعداد شرکای درگیر در فرآیند تولید هستند. یکپارچه‌سازی عمودی (۴) باعث می‌شود که تولیدکنندگان به‌طور مستقیم بخش‌هایی از فرآیند را که می‌توانستند به شخص ثالث برون‌سپاری کنند، خودشان بر عهده بگیرند. به عنوان مثال، سال گذشته، تولیدکننده نساجی ایالات متحده، مونت ورنون میلز، یک مرکز ریسندگی و بافندگی نخ را از شرکت تولیدی وید خریداری کرد تا کنترل بیشتری بر تولید خود داشته باشد. این استراتژی به تولیدکنندگان اجازه می دهد تا عملیات خود را ساده کرده و به کاهش هزینه ها، بهبود حاشیه سود و کاهش تاخیرها کمک کنند.

second hand fashion

مد دست دوم

طبق گفته ThredUp، بازار جهانی فروش مجدد در صنعت مد (۵) تا سال ۲۰۲۳ حدودا ۱۲۷ درصد رشد خواهد کرد. به عبارتی این رشد این بازار سه برابر سریع‌تر از بخش خرده‌فروشی گسترده تر مد است. رشد اخیر تا حد زیادی به دلیل تقاضای فزاینده مصرف کنندگان برای پایداری اتفاق افتاده است. با اینحال پیش بینی می شود مد دست دوم در سال ۲۰۲۳ افزایش بیشتری یابد زیرا مصرف کنندگان جوان تر هزینه های خود را در بحبوحه رکود مالی محدود می کنند.

به گفته مک کینزی، در ایالات متحده، ۷۶ درصد از نسل زِد و ۷۹ درصد از نسل هزاره پس انداز خود را بیرون کشیده، اعتبار می گیرند و مشاغل بیشتری برای مدیریت امور مالی خود پیدا می کنند. بدون شک، بسیاری به دنبال فروش مجدد، اجاره و استفاده مجدد اقلام مد هستند تا مخارج خود را کنترل کنند. تحقیقات ThredUp نشان می دهد که ۶۳٪ از کسانی که قبلاً تجربه فروش مجدد داشته اند، این کار را برای صرفه جویی در هزینه انجام می دهند.

مدتی است که مصرف کنندگان جوان در چین از پلتفرم هایی مانند Xianyu و Zhuanzhuan برای خرید و فروش مد دست دوم استفاده می کنند. این در حالیست که ما شاهد رشد انفجاری پلتفرم هایی مانند Depop در بازارهای غربی نیز بوده ایم.

خرده فروشان سازمانی بزرگ که تخصص و داده های کافی برای تشخیص ترند های آینده را پیش از ورود به منحنی دارند، ارزش فروش مجدد را دیده اند. در سال ۲۰۲۱، Farfetch خرید پلت فرم فناوری فروش مجدد Luxclusif را اعلام کرد، در حالی که گروه مد لوکس Kering سال گذشته بازار پوشاک Vestiaire Collective را خریداری کرد. در حال حاضر، آنها قرار است برای سرمایه گذاری خود پاداش دریافت کنند زیرا خریداران دست دوم را انتخاب می کنند.

توضیحات:

۱.منسوجات دایره ای (Circular textiles) : استفاده بیهوده از منابع و اثرات نامطلوب را با نوآوری در طراحی پارچه، اتخاذ فناوری‌های جدید و مواد تجدیدپذیر، افزایش استفاده مجدد و بازیافت لباس‌های قدیمی، و با حذف زباله و آلودگی برطرف می‌کند.
۲. پایداری (Sustainability) : استفاده مناسب و معقول از منابع بدون ایجاد ضرر به محیط زیست
۳. «حلقه بسته» یا بازیافت حلقه بسته (closed-loop solutions) : با بازیافت حلقه بسته، یک محصول در همان محصول بازیافت می شود. با تولید کم یا بدون انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی را کاهش می دهد. حفظ منابع طبیعی با کاهش استفاده از مواد بکر. باعث صرفه جویی در فضا در محل های دفن زباله برای مواد غیر قابل بازیافت می شود.
۴.یکپارچه‌سازی عمودی (Vertical Integration) فرآیندی است که در آن یک شرکت، شرکت‌های خرده فروشی محصولات خود را، تحت تملک خود در می‌آورد تا پس از مرحله تولید، کنترل خود را بر این بخش‌ها افزایش دهد.
۵. بازار جهانی فروش مجدد در صنعت مد (The global fashion resale market)

 

در قسمت چهارم و در نهایت آخر این مقاله ترند های جالب دیگری حوزه پایداری فشن را معرفی میکنیم. دانستن این مطالب شما را از دیگران متمایز خواهد کرد.

ترند های خرده فروشی مد در سال 2023 – قسمت 1/4 (تکنولوژی)

ترند های خرده فروشی مد در سال 2023 – قسمت 2/4 (تکنولوژی)

ترند های خرده فروشی مد در سال 2023 – قسمت 4/4

 

بیشتر

پست جدید

کامیونیتی

پشت صحنه دنیای مد - فشن بک استیج - The Fashion's Backstage - logo لوگو

بک‌استیج - پشت صحنه دنیای مد

بک‌استیج فضاییست (نه تنها) ویژه عاشقان دنیای مد، (بلکه) فضاییست که در آن خالقان محتوا و متخصصان صنعت فشن با مخاطبان خود ارتباط می‌گیرند و روابط معنادار شکل می‌دهند. 

در بک‌استیج (پشت صحنه) هرآنچه که پشت صحنه دنیای مد اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کنیم، ایده‌هایی برای توسعه کسب و کارها را مرور می‌کنیم و پا به پای هم در دنیای کسب و کار مد پیش می‌رویم.

مطالب ما را پی بگیرید

از جدیدترین اخبار مطلع شوید

دسته‌بندی‌های مقالات

کسب و کار مد
بازاریابی مد
برندسازی مد
تکنولوژی مد
پایداری در مد
طراحی لباس
فشن استایلینگ
خرده فروشی مد

ارتباط با ما

تهران، ده ونک، مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا، طبق اول

تلفن:‌ ۸۰۰۶ ۰۷۶ – ۰۹۰۵

ایمیل: info[at]backstage[dot]fashion

طراحی شده با ❤️ توسط فشن‌ورس دی‌ام © ۲۰۲۲ | حمایت شده توسط مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه الزهرا

▼ لینک‌های مفید
پشت صحنه دنیای مد - فشن بک استیج - The Fashion's Backstage - logo لوگو

بلاگ تخصصی بک‌استیج

بک‌استیج فضاییست (نه تنها) ویژه عاشقان دنیای مد، (بلکه) فضاییست که در آن خالقان محتوا و متخصصان صنعت فشن با مخاطبان خود ارتباط می‌گیرند و روابط معنادار شکل می‌دهند. 

در بک‌استیج (پشت صحنه) هرآنچه که پشت صحنه دنیای مد اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کنیم، ایده‌هایی برای توسعه کسب و کارها را مرور می‌کنیم و پا به پای هم در دنیای کسب و کار مد پیش می‌رویم.

دسته‌بندی‌های مقالات

کسب و کار مد
بازاریابی مد
برندسازی مد
تکنولوژی مد

پایداری در مد
طراحی لباس
فشن استایلینگ
خرده فروشی مد

مطالب ما را پی بگیرید

از جدیدترین اخبار مطلع شوید

ارتباط با ما

تهران، ده ونک، مرکز نوآوری دانشگاه الزهرا، طبق اول

تلفن:‌ ۸۰۰۶ ۰۷۶ – ۰۹۰۵

ایمیل: info[at]backstage[dot]fashion

طراحی شده با ❤️ توسط فشن‌ورس دی‌ام© از سال ۲۰۲۲ | حمایت شده توسط مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه الزهرا