کسب و کارهای موجود در صنعت مد نیز مثل تمام مشاغل دیگر نیاز به معرفی و بازاریابی دارند. فرقی نمیکند که به تولید محصول مشغولیم یا ارائه خدمات، در هرصورت کسب و کار فشنی ما برای موفقیت، نیاز به دیده شدن دارد. در گذشته، اشخاص برای تبلیغ کسب و کار خود، صرفا از بازاریابی سنتی که شامل آگهیها، بیلبوردها، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، تبلیغات چاپی، روزنامهها و غیره بود استفاده میکردند. اما با ظهور دستگاههای الکترونیکی و اینترنت، مدل دیگری از بازاریابی به نام دیجیتال مارکتینگ به وجود آمد و خیلی زود به گزینهی دلخواه کسبکارها برای معرفی برندشان تبدیل شد. حالا در این مطلب میخواهیم بدانیم دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست و به چه چیزی اشاره دارد، تفاوت آن با بازاریابی سنتی چیست و آیا نسبت به آن برتری دارد یا خیر. با من تا انتهای مطلب همراه باشید.
این مطلب در دسته بندی دیجیتال مارکتینگ مد و در وبسایت بک استیج - پشت صحنه دنیای مد نوشته شده. با ما همراه باشید.
دیجیتال مارکتینگ چیست و چه فرقی با بازاریابی سنتی دارد؟
هر نوع مارکتینگ یا بازاریابی که از دستگاههای الکترونیکی استفاده میکند، در حوزه دیجیتال مارکتینگ قرار میگیرد.
دیجیتالمارکترها یا بازاریابان دیجیتال میتوانند با ابزارهایی که در اختیار دارند کسبوکارها را به مشتریان معرفی کنند و با تعامل با آنها به روشهای مختلف، از علایق آنها آگاه شوند و تبلیغاتی با بازدهی بالاتر انجام دهند. به صورت کلی، دیجیتال مارکتینگ معمولاً به کمپینهای بازاریابی اطلاق میشود که بر روی رایانهها، تلفنهای هوشمند، تبلتها یا دستگاههای دیگر نمایش داده میشوند.
در بازاریابی سنتی هزینههای تبلیغاتی بالا بوده و چون نمیتوان جامعه خاصی را هدف قرار داد، این هزینهها گاها هدر میروند. همچنین مقایسه و اندازهگیری نتایجی که از این نوع بازاریابی عایدتان میشود، بسیار سخت و دشوار است. نکته دیگر اینکه این روش برای برندسازی به دلیل مشخص نبودن جامعه هدف، چندان مناسب نیست.
در مقابل، در دیجیتال مارکتینگ، هزینهها بسیار مقرون به صرفه هستند و به دلیل امکان هدفگیری جامعهای خاص یا مشتریانی با علایق و نظرات نزدیک به کسبوکارتان، برندسازی با این روش سریع و با بازدهی بالاست. همچنین اندازهگیری نتایج بازاریابی دیجیتال با کمک ابزارهای تحلیلی آسان است.
بازاریابی دیجیتال یا سنتی؟! مسئله این است!
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که کدام استراتژی برای کسبوکارتان مناسبتر است؟ در پاسخ باید بگویم لازم است هدف شما به طور واضح، از فرآیند بازاریابیتان مشخص باشد.
اگر میخواهید به گروه خاصی از افراد در هر کجا که هستند، دسترسی پیدا کنید و درعینحال هزینهها را پایین نگهدارید، بازاریابی دیجیتال بهترین گزینه خواهد بود. انجام این کار همچنین به شما این امکان را میدهد که بلافاصله اطلاعات ارزشمندی را در مورد مخاطبان خود جمعآوری کنید تا بتوانید کمپینهای بازاریابی موثرتری ایجاد کنید.
بااینحال، هنوز هم بازاریابی سنتی طرفداران و مراجعهکنندگان خود را دارد. اگر میخواهید به مخاطبان مسنتر یا مخاطبان محلی دسترسی پیدا کنید، روشهای بازاریابی سنتی ممکن است سازندهتر و بهتر از روشهای بازاریابی دیجیتال باشند. اگرچه ممکن است این روشها قدیمی به نظر برسند؛ اما دلیل اینکه هنوز هم این نوع تبلیغات را در اطراف خود میبینید این است که برای بعضی از کسبوکارها خوب جواب میدهند و کارآمد عمل میکنند.
وقتی میخواهید بدانید کدام استراتژی بازاریابی برای کسبوکار شما مناسبتر است، ابتدا مخاطبان خود را در نظر بگیرید؛ ببینید چه علایقی را دنبال میکنند و اطلاعات خود را برای تصمیمگیری از کجا کسب میکنند.
اینکه بخواهیم از بین بازاریابی سنتی و دیجیتال، لزوماً یکی را برتر و بهتر معرفی کنیم کار درستی نیست؛ زیرا هر کدام برای اهداف و مخاطبان متفاوتی میتوانند مناسب باشند. پس همه چیز به خودتان بستگی دارد!
دیجیتال مارکتینگ دقیقا چه مواردی را در برمیگیرد؟
این مدل بازاریابی، از طیف وسیعی از استراتژیها برای جذب مشتری استفاده میکند، بدینصورت که ممکن است هدف آنها وسوسه کردن مشتریان به خرید، افزایش شناختشان از برند یا برقراری تعامل ساده با برند باشد. دیجیتال مارکتینگ مدرن شامل سیستم گستردهای از کانالها میشود که در ادامه میخواهیم به چند مورد از رایجترین راههایی که شرکتها میتوانند برای بهبود بازاریابی خود انتخاب کنند، بپردازیم. برخی از شرکتها ممکن است از چندین روش برای بازاریابی و تبلیغ خود استفاده کنند.
بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO)
هدف سئو این است که یک کسبوکار در نتایج جستجوی گوگل، رتبه بالاتری کسب کند و وبسایت مدنظر را به افراد بیشتری نشان دهد. برای انجام این کار، سئوکاران، در مورد کلمات و عباراتی که مصرفکنندگان برای جستجوی اطلاعات استفاده میکنند، تحقیق کرده و از آن اصطلاحات در محتوای خود استفاده میکنند.
پرداخت در ازای کلیک (Pay-Per-Click)
پرداخت به ازای کلیک میتواند به تبلیغات گوشه و کنار صفحه نتایج جستجو، تبلیغات قبل از ویدیوهای YouTube، تبلیغات در برنامههای تلفن همراه و یا تبلیغاتی که هنگام مرور وب میبینید، اشاره داشته باشد.
در این روش شما فقط زمانی هزینه تیلیغات را پرداخت میکنید که شخصی روی تبلیغ شما کلیک کند و وارد وبسایت شما شود.
رسانه های اجتماعی
شبکههای محبوب رسانههای اجتماعی عبارتند از:
اینستاگرام، توییتر، لینکدین، یوتیوب، پینترست و فیس بوک
بزرگترین مزایای رسانههای اجتماعی در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن آنهاست. هدف شما از بازاریابی در این پلتفرمها، باید افزایش آگاهی از برند و ایجاد اعتماد اجتماعی بین دنبالکنندگان خود و گستردهتر کردن جمعیت آنها باشد.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا شامل تولید محتوایی است که به سوالات خاصی در ذهن کاربران پاسخ میدهد. محتوای شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
وبینارها، وبلاگ ها، آموزش های آنلاین، کتابهای الکترونیکی، اینفوگرافیک، پادکستها
تلاشهای بازاریابی محتوای شما باید در جهت ارائه محتوای با کیفیت و منابع مرتبط برای مخاطبان باشد. در این مرحله نباید محتوای شما شبیه یک تبلیغ باشد. در عوض، به مردم کمک میکنید تا مشکلات خود را حل کنند و از تجربیات برند شما استفاده کنند.
پست الکترونیک
شما میتوانید وقتی شخصی از وبسایت یا کسبوکار شما بازدید میکند، از او دعوت کنید تا به لیست مشترکین ایمیل بپیوندد. با اجازه آنها، میتوانید ایمیلهایی در مورد فروش، رویدادهای ویژه یا انتشار محصولاتتان ارسال کنید. بازاریابی ایمیلی، اغلب مورد غفلت واقع میشود اما طبق گفته Lyfe Marketing، به ازای هر یک دلاری که صرف بازاریابی ایمیلی شود، تقریباً 40 دلار درآمد حاصل میشود.
ارسال پیامک، برنامههای موبایل، تبلیغات مبتنی بر وب، بازاریابی اینفلوئنسری و غیره
موارد بالا نیز در دسته دیجیتال مارکتینگ قرار گرفته و برای جذب مشتری استفاده میشوند. از لحاظ گستردگی کانالهای بازاریابی دیجیتال و توضیحات آن، اگر شما مایل باشید میتوانیم در مطلبی دیگر، به تفصیل در مورد این بخش بخوانیم و یاد بگیریم.
در این مطلب با دیجیتال مارکتینگ آشنا و از تفاوتهای آن نسبت به بازاریابی سنتی آگاه شدیم. همچنین به طور خلاصه از شاخههای بازاریابی دیجیتال گفتیم و درموردشان اطلاعات کسب کردیم. البته این بخش نیاز به توضیحات بیشتری دارد که در صورت تمایل شما، بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.
نظر شما در مورد دیجیتال مارکتینگ چیست؟ اگر صاحب یک کسب و کار باشید، روش سنتی را برای بازاریابی انتخاب خواهید کرد یا دیجیتال را؟ دلیلتان برای این انتخاب چیست؟ من را در جریان نظرات خود بگذارید و در مطالب بعدی نیز با من همراه باشید.